Gorenjska
871 ogledov

Na Gimnaziji Kranj 24 zlatih

Na Gimnaziji Kranj kar 24 zlatih maturantov. Gimnazija Kranj Na Gimnaziji Kranj kar 24 zlatih maturantov.
V ponedeljek navsezgodaj zjutraj so bili po Sloveniji znani tudi rezultati splošne mature. Šestnajstim zlatim maturantom – od tega trem diamantnim – mednarodne mature na Gimnaziji Kranj se je pridružilo še 8 zlatih splošne mature. 121. generacija kranjskih gimnazijcev je maturo opravila nadpovprečno: uspešnih je bilo kar 98,9 % vseh.

12. julija 2021 je 121. generacija maturantov najstarejše kranjske gimnazije prejela svoja spričevala. K splošni maturi jih je pristopilo 181, 98,9-odstotna uspešnost pa kaže, da mature nista opravila le dva dijaka. Četrtošolcev kranjske gimnazije je bilo letos sicer 185; da le štirje niso uspešno opravili četrtega letnika, govori o velikem zaupanju naših profesorjev, so zapisali na spletni strani Gimnazije Kranj.

Kranjski gimnazijci so tako nadpovprečni glede na uspešnost (po Sloveniji odstotek uspešnih znaša 96 %) kakor tudi glede na rezultat. Povprečno število doseženih točk v Sloveniji znaša 20,99, na kranjski Gimnaziji 21,51. Osem izmed maturantov kranjske gimnazije je doseglo vsaj 30 točk izmed 34 in si tako prislužilo častni naziv zlatih maturantov. To so Maks Jovanović, Jaka Bodlaj, Ana Babnik Jeglič, Meta Križaj, Anže Jarc, Ana Kveder, Tadej Jeršin in Anita Šalej.

Diamantni na mednarodni maturi (dosegli vse točke), ki so bili znani že teden dni prej, so Maruša Kristan, Pia Kristanc, Maj Marcel Škof, zlati Klara Babič, Vida Babič, Hana Brezar, Simon Bukovšek, Lovrenc Cvijić, Marcel Čarman, Tara Gantar, Eva Igličar, Špela Koprivnikar, Leja Meglič, Luka Perc, Nives Rupnik in Tjaša Sušnik. Vseh skupaj je tako kar 24.

Na slavnostni podelitvi maturitetnih spričeval so dijake nagovorili ravnatelj mag. Aljoša Brlogar, kranjski podžupan Janez Černe in predsednik Alumnov Gimnazije Kranj Gregor Benčina. Slavnostni govorniki, vsi trije tudi bivši kranjski gimnazijci, so izpostavili željo po znanju, željo po uspehu in vztrajnost kot pomembne vrline mladega človeka, ki z maturo v žepu vstopa v svet odraslosti.  

Komentarjev 1
  • Robert_Lea 10:05 15.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice