Gorenjska
705 ogledov

Na Golniku danes le en bolnik s covidom

Gorniška vas Jezersko Manca Čujež Zgornje Jezersko.
Na Univerzitetni kliniki Golnik, kjer na Gorenjskem še kot edini zdravstveni ustanovi zdravijo bolnike s covidom, so bili včeraj trije bolniki, danes so dva odpustili, tako da je ostal le eden, je razvidno iz podatkov Sledilnika covid-19.

In tudi ta bolnik na Golniku ne potrebuje intenzivne nege, ampak je na akutnem oddelku. Zadnje "črne dneve" so v UK Golnik imeli na začetku maja: tretjega, petega in šestega so skupaj umrli štrije bolniki s covidom.

Na Jezerskem že od 12. maja brez covida

Na Gorenjskem je edina občina brez aktivnega okuženega s covidom že od 12. maja naprej le občina Jezersko.

Včeraj, 18. maja, je bilo na novo potrjenih 16 primerov covida v Mestni občini Kranj, vseh aktivno okuženih pa je 223. Še pred dvema tednoma, 5. maja, je bilo v največji gorenjski občini 300 aktivno okuženih.

V občini Škofja Loka je v izolaciji zaradi covida 100 občanov, včeraj so covid potrdili petim Škofjeločanom.

Najbolj temen odtenek rdeče barve oziroma relativno največjo okuženost glede na število prebivalcev na Gorenjskem pa ima ta hip občina Železniki: tam je aktivno okuženih 24 prebivalcev, od včeraj dva na novo.

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 09:50 20.maj 2022.

    pa 100 s kovid dodatkom

  • Pišmevuh 22:42 19.maj 2022.

    Jutri mate Kreka na vratih, kaj objavljate take številke. Pacientov mora bit okoli 70. Če jih ni, jih naredite, al pa bote vi plačali cepivo. Aja, ni več denarja za falš novice v vezi s kovidom, zdaj dobite kaki evro, ...prikaži več da pljunete po Rusiji.