Gorenjska
1627 ogledov

Na Golniku veseli vsake pomoči

prostovoljci Rdečega križa na kliniki Golnik arhiv Klinika Golnik Bolničarke in bolničarji iz območnih združenj RKS Radovljica, Kranj, Škofja Loka in Tržič na Univerzitetni kliniki Golnik, posneto novembra 2020.
Na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik vsaka pomoč pride prav, je danes na vprašanje, kakšne so razmere in ali potrebujejo okrepitve, odgovorila Jana Bogdanovski, pristojna za odnose z javnostmi.

Danes na kliniki na Golniku zdravijo 66 bolnikov, od teh je 55 bolnikov na navadnih covid oddelkih, 11 jih je na intenzivnem oddelku. Med obolelimi za covid-19 pa so tudi zaposleni, zato jih je trenutno odsotnih kar 17: en zdravnik, šest medicinskih sester in deset drugih zaposlenih.

Na vprašanje, katera zdravljenja so morali začasno opustiti oziroma zapreti oddelke, da so lahko povečali t. i. covid oddelke, pa so nam s klinike odgovorili, da so odpovedali redne in hitre preglede, odprli dva nova covid oddelka, preusmerili osebje z drugih oddelkov na covid oddelke. Pokušajo pa ohraniti čim več rednih storitev, to so med drugim storitve za bolnike, ki imajo raka pljuč in tuberkulozo.

Pri delu na kliniki je na pomoč priskočilo 15 bolničarjev prostovoljcev iz ekip prve pomoči združenj RKS Radovljica, Kranj, Škofja Loka in Tržič, ki so opravili 70-urni tečaj prve pomoči in svoje znanje obnavljajo na krajših tečajih. Vsem so zelo hvalažni za pomoč. "Ti prostovoljci RKS prihajajo vsak dan. Prihajajo pa tudi študenti medicine, študenti zdravstvene nege, zdravniki in specializanti ter tri upokojene medicinske sestre. Vsaka pomoč pride prav," je pojasnila Jana Bogdanovski z Univerzitetne Klinike Golnik.

Komentarjev 1
  • maresem 16:55 10.november 2020.

    To je moja pomoč: - https://www.facebook.com/101017414921399/videos/952210378641998