Gorenjska
142 ogledov

Na Gorenjskem številne kršitve: Policija zaostrila nadzor in odkrila številne prekrške v prometu

Radar Saša Despot
V obsežni policijski akciji, ki je potekala pretekli petek, so gorenjski policisti med 10. in 18. uro izvajali poostren nadzor nad udeleženci v prometu z namenom izboljšanja prometne varnosti. Akcija se je osredotočila na voznike enoslednih vozil, pešce in druge udeležence, pri čemer so zabeležili kar 24 različnih kršitev prometnih pravil.

Med najbolj izstopajočimi kršitvami kolesarjev so bile uporaba mobilnega telefona med vožnjo, vožnja po napačni strani in po površinah, ki niso namenjene kolesarjenju. Pešci pa so prav tako kršili pravila, predvsem z nepravilnim prečkanjem cest izven prehodov za pešce.

Policisti so izvedli tudi 21 preizkusov alkoholiziranosti med vozniki in kolesarji, pri čemer noben kolesar ni bil pod vplivom alkohola. Pri voznikih motornih vozil pa so bile kršitve bolj resne, vključno z vožnjo pod vplivom alkohola, neuporabo varnostnega pasu, nepravilno uporabo mobilnega telefona in prekoračitvijo hitrosti. Eno vozilo so policisti zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja tudi zasegli.

Nadzor je potekal tudi na gorenjski avtocesti, kjer so policisti zabeležili 34 primerov prekoračitev hitrosti. "V enem primeru smo ustavili voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedane droge. Strokovni pregled na droge je voznik odklonil, zaradi česar smo bili primorani zaseči vozilo," so zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj.

Gorenjski policisti vsem udeležencem v prometu svetujejo, da spoštujejo prometna pravila, zagotavljajo primerno varnostno razdaljo, vozijo strpno in previdno. Prav tako opozarjajo, da je trezna vožnja ključnega pomena za varnost vseh na cesti. Kot še poudarjajo na PU Kranj, je odgovorno vedenje na cesti temelj za preprečevanje prometnih nesreč in zagotavljanje večje varnosti vseh udeležencev. "Zavedati se moramo, da je vsak od nas ključen dejavnik v prometu, in samo s skupnimi močmi lahko dosežemo cilj – varne ceste brez nesreč," še dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.