Gorenjska
1433 ogledov

Na Jošta (zaenkrat) še brezplačno

Peter Šalamon
Kranjski svetniki niso podprli uvedbe parkirnine na parkiriščih pod Joštom.

Glavni pomisleki za nesprejtje so bili, da bodo ljudje iskali rešitve na zasebnih zemljiščih. Tako bodo zasedli travnike, dovoze in podobno, kjer pa redarji in inšpektorji nimajo pristojnosti, da izrekajo kazni. S tem bodo lastniki še dodatno oziroma še bolj oškodovani in ne bo prineslo ustrezne rešitve zanje. Kot je povedal svetnik Bojan Homan (SDS) ima občina pod Joštom v lasti večje zemljišče, kjer bi lahko dobili dodatna parkirna mesta. Prav tako bi lahko po njegovih besedah odkupili še en travnik v bližini, ki je naprodaj. Svetnik in podžupan Janez Černe (SD) pa je ob tem opozoril, da to zaradi veljavnega prostorskega načrta ni izvedljivo. Ob tem je dodal, da bi do vznožja Jošta speljali javni potniški promet in postavitev dodatnih kolesarnic. Občina načrtuje tudi vzpostaviti centralno parkirišče, za katerega že kar nekaj časa potekajo pogovori. To naj bi bilo na območju predvidene zahodne kranjske obvoznice, ki je zagotovo še nekaj let zagotovo ne bo.

Večina se je strinjala, da je potrebno zadevo pogledati celostno in urediti parkiranje na vseh pohodniških točkah. Med temi so izpostavili parkirišča pod Šmarjetno goro, Jamnikom, na Sorškem polju. Narediti je treba širšo javna razprava in najti več ustreznih rešitev, ki bodo spremenljive za vse.

Mestna občina Kranj je sicer v minulih treh letih pod Joštom zgradila pet parkirišč s 67 parkirnimi mesti za pohodnike. Skupaj je danes na voljo 82 parkirnih mest. Lani je uredila večje število parkirnih mest tudi pod Šmarjetno goro in pod Jamnikom, ki jih nameravajo v bližnji prihodnosti tudi asfaltirati.

PARKIRANJE Gorenjska Na Jošta nič več zastonj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.