Gorenjska
786 ogledov

Na Joštu večja požarna varnost

PGD Jošt
Župan Mestne občine Kranj (MOK) Matjaž Rakovec je Prostovoljnemu gasilskemu društvu Jošt (PGD Jošt) predal gasilsko vozilo GVV-1.

Gasilstvo v Sloveniji ureja Zakon o gasilstvu, ki predpisuje delovanje prostovoljnih gasilskih društev, njihovo opremljenost pa glede na kategorijo predpisuje Uredba o opremljenosti gasilskih enot, ki jo je izdala Vlada Republike Slovenije. V MOK izpolnjujejo to uredbo in za gasilska društva nabavljajo vozila, ki jih predpisuje.

 | Avtor: PGD Jošt PGD Jošt

»S takim opremljanjem smo začeli v letu 2008, tokrat pa smo predali že 14. vozilo po vrsti. Tokrat ga je prejelo PGD Jošt in je opremljeno z vso opremo za gorski teren in manjšo količino vode, služilo pa bo tako na intervencijah kot za usposabljanje operativnih gasilcev,« je povedal župan Matjaž Rakovec. Kranjska občina je za vozilo namenila 120.000 evrov, za PGD Jošt pa to predstavlja veliko pridobitev.z

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.