Gorenjska
995 ogledov

Na nov kranjski avtobusni terminal se bomo še načakali

Peter Šalamon
Ob najavi, da tudi Kranj ponuja lokacijo za novo regijsko bolnišnico, so se pojavili številni komentarji, da bi morali najprej dobiti novo avtobusno postajo. Kot zagotavljajo na kranjski občini, na ta projekt niso pozabili, a bo nanj potrebno počakati še nekaj let.

Projekt novega kranjskega avtobusnega terminala, ki ga občina še vedno načrtuje na kranjski železniški postaji, je tesno povezan s projekti Slovenskih železnic (SŽ) oziroma s prenovo železniške postaje. Idejna zasnova za novo avtobusno postajo je že narejena in v zvezi s tem potekajo pogovori z Ministrstvom za infrastrukturo in SŽ o prestavitvi dveh industrijskih tirov v Naklo. Tako bodo zagotovili potrebni prostor za umestitev avtobusnega terminala.

»Cilj je, da bi prestavljanje industrijskih tirov na območje industrijske cone Polica prišlo v proračun Republike Slovenije. Na območju pa je treba sprejeti tudi delni občinski podrobni prostorski načrt za potrebe avtobusnega terminala. Ko se bo prestavilo tire, se bo sprostil prostor za avtobusni terminal. Ob tem MOK načrtuje tudi večje parkirišče parkiraj in se pelji (park & ride). Vodstvo občine se na temo ureditve železniške postaje in izgradnje avtobusnega terminala aktivno dogovarja s predstavniki Direkcije za infrastrukturo,« pojasnjujejo na kranjski občini.

Kolikšna bi bila investicija, je po besedah predstavnikov kranjske občine še preuranjeno ocenjevati, saj odprtje načrta razvojnih programov zahteva več podatkov in usmeritev tudi drugih nosilcev urejanja prostora. »Če ne bo večjih zapletov, pričakujemo, da bi se investicija v avtobusni terminal na območju železniške postaje lahko začela v treh do štirih letih,« še dodajajo na občini.

Komentarjev 1
  • Rita_Lawson 14:00 03.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najb0lj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦