Gorenjska
3622 ogledov

Na Podreči izginilo 150 kilogramov česna

Novice: Na Podreči izginilo 150 kilogramov česna Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Hrana je čedalje dražja in nič ne kaže, da bi se v kratkem kaj spremenilo. Na to posredno opozarja tudi kraja minuli konec tedna v vasi Podreča pri Kranju, kjer je izginilo za več sto evrov poljščin. Že prejšnji teden smo že poročali, da je v Radovljici 9. junija izginil teliček.

S Policijske uprave Kranj so nam glede izginulih poljščin pojasnili, da gre za tatvino približno 150 kilogramov česna. Na vprašanje, kako pogosto kmetje oziroma vrtičkarji iz okolice Kranja javljajo kraje, pa smo dobili odgovor, da so prijave redke.

Kot nam je povedal sogovornik iz okolice Kranja, je vsako leto slišati, da je komu kaj zmanjkalo, najpogosteje krompir. A bolj pomembno se mu zdi, da ljudi ne bi "strašili z informacijami o kraji poljščin", ampak usmerjali v to, da bi si zaradi podražitev in negotovosti pri oskrbi poskušali sami pridelati kaj na svojih vrtovih. Izkušnje lahko pridobijo tudi pri članih društva Sorško polje v okviru delovnih akcij, ki jih imajo vsak teden na skupnih vrtovih v Prašah pri Mavčičah in Zbiljah.

Poskus vloma, vlom, tatvina

Včeraj, v nedeljo, so kranjski policisti obravnavali dva dogodka s področja kriminalitete: nezanec je na območju Preddvora poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Ni znano, ali je šlo za istega nepridiprava, a v tem drugem primeru je vlomilec odnesel več lastnikovih stvari.

Že v petek so policistom iz trgovne z oblačili v Kranju prijavili tatvino. Več moških je najprej oblačila vzelo s polic za pomerjanje, nato pa so meni nič tebi nič stekli iz trgovine.

V Kranju je nekdo ukradel registrsko tablico KR FK-501.

Na Bledu pa sta v ločenih primerih izginila, oba sta bila nezaklenjena, električni skiro in električno kolo, zato policija poziva k varovanju lastnine na krajih, ki so prosto dostopni z javnih površin. Vredne stvari naj bodo zaklenjene in pod nadzorom.

 

 

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 22:02 13.junij 2022.

    ma temu pa tudi listergin ne bo pomagal.upam da ne gre na prvi zmenek. glede prijav pa.. pejte na policijo pa prijavite :fantje policajski ponoči so mi orabutal jabke in osmukal prekle. pa prite nazaj pa napipište kaj so vam ...prikaži več vrli policjototi povedal. ne zgine sam česen, zgine tud kakšna klaftra drv, posebej če so lepo poronana ob cesti, najraj pa kumarce pa fižol, ni tolk dela. krompir je treba že kopat. no mogoče zdej, k je bitcoin tolk padu, se bo mogoče še to splačal.

  • Avatar Leon
    Leon 18:27 13.junij 2022.

    Česen se uporablja za izganjanje hudiča kar sodi v domeno RKC !

Sorodne novice