Gorenjska
3554 ogledov

Na Poti na Jošt trčil v drevo

Sv. Jošt nad Kranjem Profimedia Sveti Jošt nad Kranjem
V soboto ob pol dveh zjutraj se je zgodila prometna nesreča na Poti na Jošt pri Kranju, v kateri so se lažje poškodovali trije ljudje. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je pijani voznik trčil v drevo.

V vozilu je bilo poleg voznika še pet potnikov, eden celo v prtljažniku. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,72 mg/l alkohola. Po podatkih policije so bili lažje poškodovani trije potniki. Proti vozniku policisti vodijo postopek zaradi suma kaznivega  dejanja zoper varnost  javnega prometa, proti vsem pa poteka tudi prekrškovni postopek zaradi kršitve omejitve gibanja ponoči. Postopek še poteka.

Tretja smrtna žrtev na gorenjskih cestah

V petek in soboto, 2. in 3. aprila, so sicer gorenjski policisti obravnavali enajst prometnih nesreč, med njimi tudi eno s smrtnim izidom. Kot smo že poročali, je v Bohinju oziroma Ukancu v soboto zvečer okoli 23. ure voznik z mosta zapeljal v vodo in prevrnjen na strehi v njej tudi obstal. Umrl je na kraju.

Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Odrejena je bila obdukcija. V vozilu je bila še potnica, ki pa po podatkih policije ni poškodovana in je po nesreči poskušala takoj pomagati. Pomoč je iskala tudi pri bližnjih hišah.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so navedli, da je bila ob prihodu gasilske enote "ujeta oseba že na bregu. Iz vozila sta jo izvlekla domačin in pripadnik enote CZ." Gasilci PGD Bohinjska Bistrica in člani Enote CZ za reševanje na vodi in iz vode občine Bohinj so voznika oživljali do prihoda reševalcev NMP Bled, preverili brežino do izliva potoka Savica v Bohinjsko jezero, preventivno namestili oljne pivnike v potok ter s tehničnim posegom dvignili vozilo iz potoka. Oživljanje voznika ni bilo uspešno.

S PU Kranj so danes sporočili, da postopek v zvezi s to nesrečo še poteka in da gre za tretjo letošnjo smrtno žrtev na gorenjski cestah.

Dve nesreči pri delu, ena smrtna v Preddvoru

Kranjski policisti so v soboto ob 15. uri obravnavali tudi nesrečo moškega v vasi Bašelj, občina Preddvor. Pri delu na objektu je padel z lestve in se smrtno poškodoval.  Odrejena je bila obdukcija. Tuja krivda je izključena.

Še ena huda nesreča se je zgodila včeraj, v soboto, okoli 16. ure na Blejski Dobravi v občini Jesenice. Pri delu se je hudo poškodoval traktorist. Okoliščine kažejo, da je zapeljal preveč na rob območja. Nato pa se je prevračal po pobočju. Hudo poškodovanega traktorista so na kraju oskbreli reševalci in pripravili za dvig iz globeli in transport z vojaškim helikopterjem v UKC Ljubljana. V nesreči so, kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, posredovali gasilci GARS Jesenice, PGD Blejska Dobrava, reševalci NMP Jesence in reševalci GRS Jesenice.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.