Gorenjska
5817 ogledov

Na reki Kokri v Kranju pene, na Jesenicah protest

Kokra arhiv Žurnal24 Reka Kokra.
Včeraj proti večeru so pod zadnjim jezom na gladini reke Kokre v Kranju opazili peno. Poklicni gasilci GARS Kranj so ugotovili, da gre najverjetneje za fekalije, ki zastajajo zaradi nizkega vodostaja.

Reko Kokro so, kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, po prijavi malo pred 20. uro gasilci pregledali in ugotovili, da se pene začnejo pojavljati od mosta med Globusom in Hujami.
Prijavo suma onesnaženja Kokre so preverjali tudi policisti, so danes poročali s Policijske uprave Kranj. Območje so, kot so navedli, pregledali skupaj z gasilci, a posebnosti niso ugotovili.

Na Jesenicah pa so policisti včeraj, v nedeljo, 26. junija, preverjali okoliščine zbiranja občanov zaradi protesta proti zaprtju kopališča. Na protestu, ki se je začel opoldne, je bilo udeleženih okoli 50 ljudi. Kršitev in posebnosti policisti niso zaznali.

Gre za kopališče Ukova, ki letos ne bo odprto, ker je bazenska školjka dotrajana in bi bilo plavanje v bazenu nevarno. Občina Jesenice je sicer že dlje časa preigravala možnost, ali bazenski kompleks, ki je bil zgrajen pred 60 leti, sanirati in nadgraditi, ali ga prestaviti na drugo lokacijo. Ker bi samo sanacija bazenske školjke s strojnico, pri čemer izgled bazena ne bi bil nič drugačen od trenutnega, po izdelanih izračunih stala okrog dva milijona evrov, je Občina Jesenice v svojih načrtih opustila sanacijo.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 15:35 27.junij 2022.

    dam predlog jeseničanom. namesto daprotestirajo tako brez veze, najgredo pred občino inzahtevajo daobčinski redarji inpolicaji strikno kaznujejo vsakega turista, ki ne upošteva prometne ureditve in signalizacije glede omejitev v poletni sezoni. čebodo res striktni in je dosvolj samo do tujcev, ...prikaži več bo jeseni denarja za 2 kopališči. grem stavit.