Gorenjska
19917 ogledov

Na silvestrovo jo je udaril

božič novo leto Pixabay
Gorenjski policisti so imeli zadnji dan leta in v noči z 31. decembra na 1. januar veliko dela. Gorenjski operativno -komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 151 klicev, policisti pa so posredovali v 65 intervencijah, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kranjski policisti so danes, v nedeljo, 1. januarja, okoli 0.20 obravnavali spor med partnerjema. Partner je udaril partnerico in jo lažje poškodoval. Zoper njega policisti vodijo postopek v smeri suma storitve kaznivega dejanja.

Dve uri pozneje, malo čez 2. uro, so kranjski policisti obravnavali voznico osebnega avtomobila, ki je trčila v osebni avtomobil pred seboj vozeče voznice.Okoliščine  kažejo na prekratko razdaljo. Za voznico povzročiteljico vodijo prekrškovni  postopek za povzročitev prometne nesreče, za 19-letno voznico udeleženko  pa  zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je  pokazal rezultat 0,25 mg/l alkohola, kar je nad dovoljeno  mejo, ki je zakonsko predpisana za voznico začetnico (vozniki začetniki  morajo  imeti  0,00  mg/l alkohola). Policistom je dejala, da je alkohol uživala po prometni nesreči, zato so ji odredili strokovni pregled. Vozniško  dovoljenje so ji začasno  odvzeli  in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za njo vodijo postopek.

Ob 3.20 pa so kranjski policisti ustavili 21-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,80 mg/l). Avtomobil so ji začasno zasegli. Sledi ji prekrškovni postopek  za  vožnjo  pod  vplivom  alkohola. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja  bo  z  obdolžilnim  predlogom  predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Prekrškovni postopek pa vodijo kranjski policisti zoper kolesarko, ki je v soboto okoli 11.30 trčila v osebni avtomobil voznika in se pri tem za povrh še lažje poškodovala.

Skozi balkonska vrata v hišo, skozi streho v skladišče

Dejavni so bili na zadnji dan starega leta tudi tatovi. V soboto dopoldne so kranjski policisti preiskovali vlom v stanovanjsko hišo. Nezanec je nasilno vstopil v notranjost skozi balkonska vrata in odnesel več kot 600 evrov gotovine in nakit v vrednosti približno 5000 evrov. Opoldne so obravnavali še poškodovanje hišnega nabiralnika pri stanovanjski hiši, zvečer pa še poskus vloma v parkiran osebni avtomobil.
Jeseniški policisti so v soboto malo pred 16. uro obravnavali tatvino denarja v enem izmed trgovskih centrov. Neznani storilec je v notranji prostor vstopil skozi streho objekta in si v skladišču protipravno prilastil več kot 1500 evrov gotovine.

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.