Gorenjska
85 ogledov

Na »veliki petek« Gorenjcem brnijo stroji

Gradbišče Kranj Miran Šubic
Proti Golniku z delnimi zaporami

Danes je sicer za katoličane uvod v tridnevno praznovanje, a na Gorenjskem vsaj dve zelo pomembni gradbišči delujeta živahno. Danes je namreč popolna zapora od Tupalič proti Preddvoru in Jezerskemu zaradi krožišča, Delavski most v Kranju pa je tudi živahen…

Delavci Gorenjske gradbene družbe so danes urejali tudi cesto proti Golniku (preplastitev z asfaltom) kjer je edina gorenjska bolnišnica za zdravljenje najhuje obolelih po okužbi z virusom. Promet je bil moten, a tekoč. Povsem pa je zaprta cesta proti Preddvoru in naprej proti priljubljeni kolesarski točki – Jezerskemu s kranjske strani (Hotemaže, Tupaliče). A krožišče bo med prazniki končano in bo velika pridobitev za prebivalce krajev med Preddvorom in Kranjem in seveda vse druge. Na Delavskem mostu pa je bil tudi živahen dan za gradbince, ki bodo sicer s prenovo ene od osrednjih prometnih žil skozi Kranj, zamujali okoli tri mesece. Bivša ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek se sicer čez most vozi dobesedno vsak dan in je obljubljala gradnjo brez podaljšanja rokov – a se je uštela.

Gradbišče Kranj | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic

Krožišče, ki lajša tegobe tudi potnikom proti Jezerskemu, Avstriji bo nared čez vikend.

Gradbišče Kranj | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic

Delavski most: podaljšanje roka  prenove v poletje za eno osrednjih prometnih žil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.