Gorenjska
2126 ogledov

Nad Bašljem reševali gorskega kolesarja

Kolesarjenje v gozdu, kolesar M. Ha. Fotografija je simbolična.
Na Gorenjskih cestah so policisti včeraj obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo in padec gorskega kolesarja.

Sinoči se je malo čez 19. uro se je nad Bašljem v občini Predvor na težje dostopni makadamski gozdni cesti pri padcu s kolesom poškodoval 47-letni gorski kolesar. Na kraju so mu prvo pomoč nudili reševalci GRS Kranj in gasilci, ki so ga prenesli do reševalnega vozila Nujne medicinske pomoči Kranj. Reševalca sta ga nato odpeljala v bolnišnico. Policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Slab dan za avtodomarja

Včeraj popoldne sta prometni nesreči povzročila dva voznika avtodoma.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je 69-letni tuji voznik blizu avtocestnega priključka za Brnik okoli 15. ure zapeljal v travnati  jarek in trčil v obvestilno tablo. Na kraju so pomoč nudili gasilci GARS Kranj. Vozni pas avtoceste proti Ljubljani je bil zaprt dve uri. Promet je potekal po prehitevalnem pasu. Policisti so vozniku izdali globo.

Okoli 19.20 so kranjski policisti obravnavali 58-letnega voznika avtodoma, ki je zaradi nepravilnega premika v križišču trčil v stoječi avtobus. Policisti za voznika avtodoma vodijo prekrškovni postopek.

Dela na gorenjski avtocesti

Na gorenjski avtocesti so danes, 5. maja, zaradi del zaprli priključka Brezje in Lesce proti Karavankam. Zapora je predvidena vse do 30. maja. Obvozi so urejeni preko priključka Radovljica in po vzporednih cestah.

Opozorilo za konec tedna

S Policijske uprave Kranj so danes na javnost naslovili opozorilo in prošnjo planincem, naj se v gore odpravijo le ustrezno opremljeni in naj zaradi morebitnih spreminjajočih se vremenskih razmer, snežnih pasti, snežnih plazov in s tem nevarnosti za nesreče še pred odhodom v gore spremljajo (ARSO: https://vreme.arso.gov.si/plazovi;

Služba za varstvo pred snežnimi plazovi: https://www.facebook.com/SVSPZelenicaTrzic;

Gorska reševalna zveze Slovenije: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064380982130 in

Planinska zveza Slovenije: https://www.facebook.com/PlaninskaZvezaSlovenije).

Preventivni nasveti za planince, pohodnike in gornike so tudi na spletni strani policije:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/2440-nasveti-za-pohodnike-planince-gornike in https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-dopustu-v-gorah-ob-vodi-na-snegu/nasveti-za-pohodnike-planince-in-gornike

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 13:35 06.maj 2023.

    Pustite kolesarje jih bomo pozimi pobrali med turno smučarijo .