Gorenjska
1662 ogledov

Najcenejši je bil predrag za več kot pol milijona evrov

OŠ Jela Janežiča Škofja Loka spletna stran Občina Škofja Loka Tako bo zgledala nadzidana in rekonstruirana OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki.
V Škofji Loki v Podlubniku se v osnovni šoli za otroke s posebnimi potrebami Jela Janežiča že več let pripravljajo na zelo pomemben projekt prostorske širitve. Ko se je zdelo, da glavno mimo, saj so zagotovili denar za nadzidek in rekonstrukcijo, se je zataknilo pri izboru izvajalca gradbenih del. Javni razpis za gradbena dela, objavljen v decembru 2021, žal ni bil uspešen, novega bomo objavili še v aprilu, so nam odgovorili z Občine Škofja Loka.

Po prvotnih izračunih bi sam nadzidek, za katerega so gradbeno dovoljenje pridobili pred tremi leti, stal milijon evrov, a se je zaradi razširitve projekta vrednost dvignila na 1,7 milijona evrov. Vse potrebne načrte so izdelali v podjetju Mega team iz Britofa pri Kranju.

Občine ustanoviteljice, Škofja Loka, Železniki, Žiri in Gorenja vas-Poljane so lani na ministrstvo za šolstvo uspešno prijavile nadzidek objekta za eno etažo, rekonstrukcijo dodatnih 322 kvadratnih metrov prostorov za izvajanje šolske dejavnosti in ureditev dvigala v drugo nastropje. Pred dobrim letom, maja 2021, so se tako v Škofji Loki razveselili novice, da bo naložbo v višini 765.605 evrov nepovratnih sredstev sofinancirala država. Denar so nato v letošnjih občinskih proračunih rezervirale občine ustanoviteljice. In tudi občina Medvode, ki je postala soustanoviteljica konec maja 2021 in je naknadno pristopila k projektu.

In kje se je zataknilo pri razpisu? "Pridobili smo pet ponudb gradbenih izvajalcev; vendar pa je bila najnižja ponudba več kot pol milijona evrov višja od razpoložljivih sredstev oziroma razpisane vrednosti. Tako, da je bil pretekli teden sprejet sklep, da ne izberemo nobenega izvajalca, in da objavimo nov razpis še v letošnjem aprilu" so za Žurnal24 pojasnili z Občine Škofja Loka.

Najnižja oziroma najbolj ugodna je bila ponudba v višini 1.983.503,19 evra (brez DDV), ki jo je oddalo podjetje TIPO INVESTICIJSKE GRADNJE d.o.o. Najvišja končna vrednost ponudba pa je znašala 2.553.884,37 evra (brez DDV) ponudnika AROL storitveno podjetje d.o.o.

Investicija je, kot so nam še dodatno razložili z Občine Škofja Loka, razdeljena na dve leti (2022 in 2023), pri čemer je približno 60 odstotkov investicijskih sredstev predvidenih za letošnje leto, za prihodnje leto pa 40 odstotkov.
Sredstva, ki so bila predvidena za leto 2022, so zagotovljena v proračunih petih občin soinvestitork za leto 2022.

Osnovno šolo Jela Janežiča obiskuje okoli 130 otrok z loškega območja, pa tudi iz Medvod, Vodic in Kranja. Organizirani so v 20 oddelkih, pouk pa poteka na štirih lokacijah. Zaradi čedalje večjega števila otrok iz Medvod je k soustanoviteljstvu pred skoraj enim letom uradno pristopila tudi Občina Medvode, ki bo tudi sofinancirala gradnjo nadzidka. Sedanja stavba v Podlubniku je bila zgrajena 1993 in tedaj je bila primerna za 75 otrok. Preurejeno in večjo šolo poleg otrok težko pričakuje tudi skoraj 80 zaposlenih na šoli.

 

Komentarjev 1
  • Maria_Jensen 10:00 16.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎