Gorenjska
69 ogledov

Najmlajša ekipa v ligi z velikim potencialom

NK Triglav NK Triglav/Facebook Ekipa NK Triglav Kranj je v 2. SNL daleč najmlajša ekipa.
NK Triglav Kranj po odigranem 19. krogu 2. SNL ostaja na sedmem mestu lige. Da je to tekmovalno leto ogromna pridobitev za klub, vsaj za razvoj mlajših igralcev, poudarja trener Boštjan Miklič. V soboto Triglav z nekoliko okrnjeno postava igra tekmo 20. kroga.

Kranjski nogometaši, ki letos igrajo v 2. SNL, se po odigranem 19. krogu lige, v katerem so bili z 1 : 1 izenačeni z Biljami, nahajajo na 7. mestu. Da je to dober rezultat, poudarja trener ekipe, Boštjan Miklič, ki je trenersko delo prevzel 8. januarja letos. "Od takrat smo naredili preporod ekipe," je povedal in dodal, da gre za daleč najmlašo ekipo v ligi, ki ima strašen potencial.

Izjemna priložnost za mlade igralce

Od lanskega leta so namreč ekipo Triglava pomladili in tako dali priložnost predvsem fantom izhodnega letnika mladincev (ti so Adam Jakupović, Janko Ivetić, Mark Čeh, Luka Brkić, Luka Vuković, Aleks Zlatkov, Albin Ahmetaj, in Adam Alagić), pa tudi nekaterim mlajšim igralcem. "To so fantje, okoli katerih se bo za prihodnjo sezono gradilo jedro ekipe," je poudaril trener nogometašev.

Poleg teh velja omeniti še starejše fante - Verona Šaljo, Žana Kumerja, Matica Kopača, Momirja Bojića, Tima Matiča, Roka Vodiška – in vse ostale, ki so pomagali, da so bili mlajši dobro sprejeti, dodaja Miklič.

V soboto tekma z Nafto


Do konca tekmovanja 2. SNL ima Triglav še 3 tekme – z Nafto, Brežicami in Krko. "V vse tekme gremo s ciljem, da pokažemo predstave, ki smo jih kazali do sedaj," je optimističen Miklič.

Sicer gre v igro z Nafto ekipa Triglava nekoliko oslabljena, manjkali bodo namreč trije zelo pomembni člani ekipe. Kapetan Žan Kumer ne bo nastopil zaradi poškodbe, Janko Ivetić in Veron Šalja po prepovedi zaradi kartonov. "Verjamem pa, da bodo fantje, ki bodo dobili priložnost, to dobro izkoristili in pokazali vse svoje znanje," dodaja Miklič.

Marca letos sta se ekipi razšli brez zmagovalca, a prav to daje ekipi poseben zalet. "Pričakujemo težko tekmo proti poimensko najboljši ekipi v ligi. Kljub temu, da bomo v tekmo vstopili kar brez nekaj nosilcev ekipe, mislim, da se, če bomo upoštevali navodila trenerjev, nimamo ničesar bati. Na tovrstnih tekmah, ko igraš proti top ekipam, je motivacija toliko večja, zato se lahko zgodi vse," je povedal Matic Kopač.

Tekma bo v soboto ob 14. uri v Kranju potekala brez gledalcev, si jo bo pa mogoče ogledati na neposrednem prenosu na programu Sportklub 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.