Gorenjska
1762 ogledov

Naplavilo tudi angleški bombi

hudournik cesta neurje.si V hudourniških strugah pretijo tudi nevarne najdbe, fotografija je simbolična.
Včeraj, 16. avgusta, okoli 16. ure je občan blizu vasi Jarčja Dolina pri Žireh v strugi hudournika opazil nevaren predmet, neeksplodirano ubojno sredstvo.

Izkazalo se je, da gre za ročno bombo Mills, kalibra 60 milimetrov, ostanek iz obdobja 2. svetovne vojne, je navedeno na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Škofjeloški policisti so po obvestilu kraj zavarovali in najdbo zadokumentirali, danes poročajo s Policijske uprave Kranj. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi NUS Gorenjske in Ljubljanske regije sta pregledala okolico in bombo na varnem kraju uničila.

En dan prej, 15. avgusta, so o najdbi enake neeksplodirane angleške bombe Mills poročali tudi iz Črne pri Kamniku. Tudi tam je občan med sanacijo poplavljenega travnika v novonastali strugi hudournika opazil nevaren predmet in o tem obvestil pristojne. Kraj najdbe so zavarovali policisti, pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Gorenjske in Ljubljanske regije pa sta neeksplodirano bombo odstranila in uničila z detonacijo na varni lokaciji.

Včeraj so gasilci PGD Kamnik v Šmarci ob navzočnosti pripadnika Državne enote za varstvo pred neekspodiranimi sredstvi iz struge reke Kamniške Bistrice potegnili acetilensko jeklenko.

Ne dotikajte se jih!

Policisti opozarjajo občane, da je bilo lahko ob ujmi naplavljeno, prestavljeno ali razkrito še več neeksplodiranih ubojnih sredstev ali drugih nevarnih predmetov, zato naj bodo pri delih previdni in ob morebitni najdbi takoj obvestijo policijo na številko 113, sami pa naj takšnih najdb nikakor ne premikajo in ne prenašajo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.