Gorenjska
4558 ogledov

Naročijo se, na cepljenje jih ni

Cepljenje proti covidu-19 v vojašnici Kranj. PR ZD Kranj Vrsta pred največjim cepilnim centrom na Gorenjskem, posneto konec junija 2021.
V Kranju ta teden ni odprtega cepljenja proti covidu-19. A tisti, ki niso naročeni in se želijo cepiti, se lahko na t. i. cepilni dan postavijo v vrsto pred vojaško telovadnico na Bleiweisovi in prejmejo cepivo. Kajti cepiva je dovolj na zalogi.

Kot so nam danes pojasnil iz službe za stike z javnostjo pri Zdravstvenem domu Kranj, mnogi naročeni ne pridejo na cepljenje in tako nenaročeni kompenzirajo osip pri naročenih. Prejšnji četrtek, 24. junija, je bilo denimo za cepljenje v Vojašnici Petra Petriča naročenih 1000 občanov. Ob koncu dneva so ugotovili, da so jih cepili 930, kar pomeni (ne upoštevamo prvega navala zanimanja naročenih) kar svojevrsten mini rekord za to cepilno mesto. Od teh 930 cepljenih sta jih bili dve tretjini naročenih, tretjina pa nenaročenih.
Kot je bilo že napovedano, bodo v juliju organizirali cepljenje brez naročanja v kranjski vojašnici dvakrat na teden. O mobilnih enotah pa, kot smo izvedeli danes, ne razmišljajo.

V kranjsko vojašnico peš ali z javnim prevozom

V Vojašnici Petra Petriča, ki je največji cepilni center proti covidu-19 na Gorenjskem, bo od 1. julija parkiranje možno le še pred glavnim vhodom in nič več znotraj vojašnice. Občane, ki se želijo cepiti, zato prosijo, naj do lokacije pešačijo ali se pripeljejo z javnim prevozom do bližnjega Eurospina oziroma Sanolaborja, prostor pa prepustijo starejšim in gibalno oviranim.

Razlog za omejeno parkiranje je sodelovanje vojašnice pri aktivnostih predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021.

Škofja Loka: na cepljenje prišla le polovica naročenih

Dan pred praznikom, 24. junija, so imeli že tretje odprto cepljenje tudi v škofjeloškem TIC-u na Kidričevi. Od 600 naročenih na ta dan jih je prišla samo polovica, torej 300, in te so cepili z drugim odmerkom cepiva Pfizer. Za njimi pa je prišlo nenaročenih 200, največ jih je bilo iz Selške in Poljanske doline, in tudi iz Ljubljane.
"Cepili bi lahko vsaj dvakrat toliko ljudi, vseeno pa je glede na osip v zadnjem času 500 cepljenih v enem dnevu (skupaj z naročenimi) solidna številka za Škofjo Loko. V prvem julijskem tednu odprtega cepljenja v Škofji Loki ne bo, nato pa verjetno enkrat tedensko oziroma glede na zanimanje," so zapisali na spletni strani Zdravstvenega doma Škofja Loka.

 

Komentarjev 3
  • JZekspert 22:03 01.julij 2021.

    Vernon Coleman pravi (sicer s šaljivim podtonom), da vlade očitno v obupu že najemajo statiste za 10 penezov na uro, da se pretvarjajo, da se bodo cepili, brez heca pa vladnim podatkom in manipulacijam pač ne more več verjeti normalno ...prikaži več inteligenten in samostojno razmišljajoč človek. Da ne omenjam 1001. načina prisiljevanja v to ''odlično-zdravo-oh-in-sploh'' cepljenje...

  • janez864 20:56 29.junij 2021.

    Promet pa urejajo občinski baletniki, z nekontroliranimi gibi plešejo po cesti. To so t.i. redarji in so brez osnovnega znanja o usmerjanju prometa.

  • lada 17:54 29.junij 2021.

    gorenjci so šparovni in ćakajo 100. sistem virusa in će sosedu krava crkne, bojo jerbali !