Gorenjska
6670 ogledov

Naročite se na cepljenje

Cepljenje direktorice ZD Kranj Lili Gantar Žura PR Kranj Cepljenje direktorice ZD Kranj Lili Gantar Žura
Od danes se lahko tudi na Gorenjskem naročite na cepljenje proti covid-19. Cepljenje splošne populacije se bo predvidoma začelo prihodnji teden.

Osnovno zdravstvo Gorenjske in zdravstveni domovi na Gorenjskem so na svojih spletnih straneh objavili obrazec za naročanje na cepljenje proti covid-19. Kot so sporočili, paciente prosijo, da prijave oddajo preko spletnega obrazca, da bodo lahko zagotovili čim bolj tekoč sprejem in obravnavo prijav. "Le v kolikor prijava preko spletnega obrazca za vas zares ni mogoča, se obrnite na telefonsko številko, ki je objavljena na spletnih straneh izbranega zdravstvenega doma. Pacienti, ki imate izbranega zdravnika zasebnika (koncesionarja), se na cepljenje prijavite pri svojem zdravniku," so še sporočili iz Osnovnega zdravstva Gorensjke. Tudi iz Zdravstvenega doma Kranj so sporočili: "Le v kolikor prijava preko spletnega obrazca za vas zares ni mogoča, se obrnite na telefonsko številko 040 807 672. Pomoč na telefonski številki bo zagotovljena v delovniku med 8.00 in 13.00 uri."

 

Direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lili Gantar Žura se je danes tako že cepila. Ob tem je pozvala Kranjčanke in Kranjčane ter vse ostale, ki sodijo pod Zdravstveni dom Kranj, da se prijavijo za cepljenje v čim večjem številu. "S tem bomo naredili Kranj in okolico prijaznejšo, bolj zdravo in čim prej spet zaživeli normalno življenje. Stopimo skupaj in naredimo nekaj za zdravje vseh nas. Kot odgovorna zdravstvena delavka in občanka vas naprošam, da se cepite in na ta način poskrbite za varnost sebe in skupnosti, v kateri bivamo," še sporoča Gantar Žurova.  

 

O uspešni oddaji prijave na cepljenje preko spletnega obrazca boste prejeli avtomatsko potrdilo na elektronski naslov. O terminu cepljenja boste prav tako obveščeni na elektronski naslov ali po telefonu. Pri naročanju (kdaj kdo pride na vrsto) bodo upoštevali prednostne kriterije za cepljenje, ki jih je določilo Ministrstvo za zdravje ter količino odmerkov cepiva, ki bo tedensko dodeljena posameznemu zdravstvenemu domu.

 

Spletni obrazec za naročanje na cepljenje proti covid-19 je dosegljiv na tej povezavi.

 

V Kranju hitro testiranje poteka nemoteno

Iz našega največjega zdravstvenega doma, Zdravstvenega doma Ljubljana, so tik pred današnjim začetkom množičnega testriranja sporočili, da so vrata športne dvorane na Kodeljevem danes zaprta, ker nimajo primernega materiala za jemanje brisa. Kot je povedala Gantar Žurova, v Kranju s tem nimajo težav. Odziv prebivalcev je dober. Osebje Zdravstvenega doma Kranj v avli kranjske občine testira približno 150 ljudi na dan. Testiranje s hitrimi testi se bo izvajalo do preklica, torej tudi prihodnji teden, vsak delovni dan od 9. do 13. ure z izjemo srede, ko testiranje poteka v stari lekarni v Cerkljah. Naročanje na testiranje ni potrebno, s seboj pa je treba imeti zdravstveno kartico in osebno izkaznico.

 | Avtor:

Komentarjev 11
  • cenili 00:41 11.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • Avatar MS
    MS 13:35 10.januar 2021.

    Verjamem pa v znanost ki nas je dokazano s cepljenjem rešila črnih koz ,tuberkuloze, influence, davice, ošpic lepre, kuge in še niz smrtonosnih bolezni! In na bruhanje mi gre ko o epidemioloških ukrepih namesto stroke odločajo Janša, Tonin in ostali ...prikaži več medicinsko polpismeni

  • Avatar MS
    MS 13:35 10.januar 2021.

    Kako je mogoče, da nekdo bolj zaupa nekomu, ki za šankom razlaga o teorijah zarote, nekomu ki nima pojma o medicini, kot ljudem, ki so jo leta in leta študirali? Kako je mogoče, da nekdo verjame tistim, ki nimajo nikakršnega ...prikaži več stika s pacienti (niti eden izmed njih ne zdravi), kot tistim, ki se vsak dan ukvarjajo z njimi? To so znani covid-kreteni ==> sonny black, ovca, maresem, praufo... in njima podobni!