Gorenjska
1104 ogledov

Nasilje za štirimi stenami, jeza zaradi ukrepov PCT

maska odpadek Profimedia
Že drugič v tem tednu s Policijske uprave Kranj poročajo o nasilju v družini, samo včeraj pa so gorenjski policisti kar štirikrat posredovali še v sporih zaradi izvajanja ukrepov PCT.

Po prijavi suma kaznivega dejanja so policisti izrekli nasilnežu 21. decembra prepoved približevanja žrtvi nasilja. Včeraj, 22. decembra, so zaradi prekrška pridržali še moškega, ki je s svojimi dejanji povzročal škodo v stanovanju in bil nasilen do partnerke. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. "Nihče se ne sme znašati nad vami. Nasilje prijavite takoj," opozarja policija.

"Ukrepi PCT so veljavni in se izvajajo. Pozivamo k dostojnemu vedenju in upoštevanju ukrepov," so ob kar štirih posredovanjih včeraj na Gorenjskem zaradi izvajanja omenjenih ukrepov danes pozvali s PU Kranj. V eni od bank na Gorenjskem je bila stranka žaljiva do uslužbenca, ker je preverjal pogoje vstopa. Policisti v njegovem dejanju zbirajo obvestila zaradi suma kršitve javnega reda in miru.
Drugič so policisti posredovali v zdravstveni ustanovi, kjer občan ni upošteval ukrepov varnostnika. Enako je bilo tudi na eni od pošt, kjer se stranka ni želela izkazati s potrdilom.
Na bencinskem servisu pa si moški ni želel nadeti maske. Oškodovanec je prijavil tudi, da je bil omenjeni kupec nesramen. Zato policisti postopek vodijo v smeri prekrška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.