Gorenjska
244 ogledov

Nasilnež je bil spet nasilen

Nasilje v družini. Barbara Milavec Fotografija je simbolična.
Iz Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da je preiskovalni sodnik včeraj nasilnemu moškemu, ki se je fizično znašal nad partnerko, izrekel prepoved približevanja.

Policisti so včeraj preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča s kazensko ovadbo privedli moškega, osumljenega nasilja v družini. Zaradi fizičnega nasilja nad partnerko je bil omenjeni moški enkrat že obravnavan, ta teden pa ga je ponovil. Sodnik mu je zato izrekel prepoved približevanja. Prijavite nasilje, ko do njega pride, ob tem pozivajo iz Policijske uprave Kranj.

Želela je prestrašiti partnerja

V pregledu včerajšnjih dogodkov pa je mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj, izpostavil zlorabo interventne številke 113. Na to številko je namreč poklicala ženska in samo na kratko dejala »Na pomoč!«, nato pa zvezo prekinila. Kot so v postopku ugotovili policisti, je klicala zgolj zato, da bi prestrašila partnerja, na vrnjene klice policije pa se  ni oglašala, ker naj bi ji bilo nerodno. Policisti zdaj omenjeno žensko obravnavajo v prekrškovnem postopku zaradi neupravičene povzročitve intervencije.

Interventna številka 113 je namenjena samo klicem v sili, kadar občani potrebujejo pomoč policije, poudarja Bojan Kos. Gre za primere, ko je ogroženo življenje, osebna varnost ali premoženje oziroma ko zaznamo nasilje, prometno nesrečo, resno grožnjo ali napad oziroma kadar gre za kaznivo dejanje, prekršek, ogrožanja in ko je nujno potrebna pomoč policije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.