Gorenjska
81 ogledov

Navdušeni nad projektom Z roko v roki

Nagrada, družbeno odgovorne sinergije, Kranj, Aleš Kranjc Kušlan-prvi z leve
1/2
Komunala Kranj Z leve proti desni Aleš Kranjc Kušlan (Ekvilib), Matjaž Rakovec (župan Mestne občine Kranj in predsednik nadzornega odbora Fundacije Vincenca Drakslerja), Lucija Glavič (Ekvilib) in Mitja Jarc (Komunala Kranj).
Komunala Kranj in Fundacija Vincenca Drakslerja sta včeraj, 23. novembra, prejeli nagrado za družbeno odgovorne sinergije, in sicer za projekt Z roko v roki.

Nagrade za Družbeno odgovorne sinergije v okviru projekta CE Responsible podeljuje Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, projekt Z roko v roki pa so prepoznali kot najboljši projekt sodelovanja na področju družbene odgovornosti v kategoriji malih in srednjih podjetij. To sodelovanje se, kot je zapisala žirija, kaže v različnih projektih in dogodkih, med njimi so Štacuna Zarica, izmenjevalnica oblačil in Sveče lahko gorijo tudi drugače.

"Fundacija je sicer socialno podjetje, katerega glavno področje so programi preprečevanja odvisnosti. V projektu smo prepoznali iskrenost, tesno sodelovanje, izmenjavo znanj na obeh straneh ter koristi za oba partnerja in skupnost, v kateri delujeta," so navedli v obrazložitvi.

Komunala Kranj skupaj s Fundacijo namreč razvija projekte za podporo vključenim v socialne programe, hkrati pa uresničuje svojo vizijo in poslanstvo. Sinergija med podjetjema prinaša okoljske koristi za lokalno skupnost in širše, saj redno sodelujejo pri izvedbi delavnic, svetovanj, pri organizaciji dogodkov, povezani pa so tudi preko Štacune Zarica v zbirnem centru Komunale Kranj na Zarici.

V projektu Z roko v roki so izvedli več akcij: predstavili so obnovljeno kolo na dnevu odprtih vrat, organizirali so izmenjevalnice oblačil, postavili so ekosistem, ki je prijazen žuželkam oziroma t. i. žužohotel, iz rabljenega lesa so izdelali sveče, postavili so interne zbirne otoke v prostorih Komunale, zerowaste ekološki otok iz starega lesa in stola, kolo znanja iz rabljenega gostinskega obešalnika in mize.

Nagrada, ki jo podeljuje Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem in neprofitno organizacijo. Letos so na razpis prejeli 11 prijav. Poleg kranjske komunale je bila v kategoriji velikih organizacij nagrajena družba Kostak iz Krškega, ki sodeluje s socialnim podjetjem Knof, posebno nagrado za inovativnost je prejel Alojz Verbovšek, ki je v sodelovanju z društvom Hospic in domovi za ostarele razvil Voziček Oldi, pomožno mobilno posteljo za gibalno ovirane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.