Gorenjska
662 ogledov

Ne nasedajte prevarantom

Profimedia
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prevari.

Kriminalisti so včeraj obravnavali prijavo suma lažnega izdajanja za drugo osebo pri opravljanju teoretičnega dela za vozniški izpit. Preiskavo suma kaznivega dejanja zoper pravni promet izvajajo proti dvema fizičnima osebama. Policisti pa so obravnavali tudi prijavo vdora v računalnik za lažno Microsoftovo tehnično pomoč. Klic je bil iz tujine. »Namen prevare je finančno oškodovanje, lahko pa tudi tatvina identitete. Nikomur ne omogočajte oddaljenega dostopa do računalnika, niti neznancem ne posredujte osebnih in finančnih podatkov o bančnih računih, karticah,« ob tem opozarjajo na Policijski upravi Kranj.

Poleg tega so policisti včeraj obravnavali smučarsko nesrečo, v kateri je smučarka prekrižala smuči in padla. Po podatkih policije gre za lažje poškodbe. Škofjeloški policisti so obravnavali dimniški požar, v katerem k sreči ni nastalo škode. Ob tem sicer pozivajo k vzdrževanju kurilnih naprav in njihovih delov. Na Lancovem pa so policisti včeraj zjutraj obravnavali nesrečo dveh vozil. Razloga sta bila neprilagojena hitrost in spolzko vozišče. Nastala je samo materialna škoda. »Pozivamo k varni vožnji in prilagajanju dinamike glede na razmere na cesti, tudi na način zmanjšanja hitrosti pod omejitvijo na delih, kjer je to zaradi varnosti potrebno,« ob tem dodajajo na PU Kranj.

 

V gorah so nevarne razmere

Na PU Kranj ob vsem tem opozarjajo še na nevarne razmere v gorah zaradi novozapadlega snega. Nevarnost snežnih plazov nad 1.200 metrov je 3. stopnje po petstopenjski evropski lestvici. Najbolj nevarna so območja, kjer je sneg padel na travnato podlago. Na območju Zelenice je na lokaciji »servisna pot«, ki je s strani Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica – Tržič zaradi nevarnosti sicer zaprta, zelo aktualno spontano proženje snežnih plazov. Na vstopu je zapora tudi označena z opozorilno tablo. Kljub temu jo posamezniki še vedno uporabljajo. Nevarno je lahko tudi v okolici. Po do sedaj preverjenih podatkih plaz do sedaj še ni nikogar poškodoval, opozarjajo pa na veliko previdnosti in upoštevanje opozoril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.