Gorenjska
1581 ogledov

Ne precenjujte svojih sposobnosti

Gorska reševalna zveza Slovenije
Policijski helikopter je včeraj z gorskimi reševalci dvakrat reševal v gorah.

Zjutraj je helikopter poletel na pomoč pri koči na Doliču, in sicer zaradi slabega zdravstvenega stanja pri pohodniku. Kraj je bil zaradi slabih vremenskih razmer nedostopen s helikopterjem. V različnem času so do koče iz različnih smeri poskušali prileteti dvakrat. Ker niso uspeli, je helikopter do maksimalne višine prepeljal gorske reševalce, ki so obolelega pohodnika spravili do varnega mesta za dvig in ga s helikopterjem prepeljali v dolino. Na tleh ga je prevzela zdravniška služba.

V drugem primeru pa je policijski helikopter z ekipo zvečer reševal še na Skuti. Dva pohodnika sta v neurju zašla s poti in onemogla. Tudi v tem primeru vremenske razmere niso omogočale prihoda do samega kraja dogodka, zato je helikopter proti mestu intervencije do meje vidljivosti prepeljal kamniške gorske reševalce. Ti so obema pomagali in ju pospremili na varno.

»Večje kot je zavedanje posameznika o nevarnostih v gorah, bolj varna bo tura. Pozivamo k ustreznemu načrtovanju ture. Vsak mora vedeti kam gre, koliko časa bo porabil za pot in kakšna je vremenska situacija. V gorah so vsak dan možni tudi hitri vremenski preobrati. Težava je tudi vročina, bolezenska stanja pri pohodnikih, precenjevanje lastnih zmožnosti, nepoznavanje poti in oprema, v katero ne sodijo samo ustrezni pohodni čevlji ampak tudi oblačila, napitki, hrana in podobno,« ob tem pozivajo na Policijski upravi Kranj.

Še vedno pa iščejo pogrešanega 55-letnega Marka Demšarja. Aktiviran je tudi policijski helikopter. Pogrešani je visok okoli 180 centimetrov in domnevno oblečen v temnejša oblačila. Ima kratke lase.

helikopter policija POGREŠANI Gorenjska Našli so pogrešanega moškega
Komentarjev 3
  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:37 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je biala dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ..... Tako sem začel .................... >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Roberta_Bordelon 11:43 28.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ............>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • munja 11:01 28.julij 2022.

    Najbolj me jezi, ker že vrsto let samo pozivate in priporočate. KAZEN BO EDINA UČINKOVITA. ZAKAJ MORAMO VSE NEUMNOSTI LJUDI, KI NIMAJO POJMA, KAJ SO HRIBI, PLAČEVATI DAVKOPLAČEVALCI??? Nehajte opozarjat, ker vidite, da to sploh ne pomaga, da so eni ...prikaži več še vedno kreteni in bodo to tudi ostali!! Udarit po žepu in to čimprej. Kako se znamo pri nas branit denarja, davkoplačevalskega vam pa ni škoda!!