Gorenjska
653 ogledov

Na Jezerskem kradel po hišah, ko so bili lastniki doma

tatvina Jezersko fb PU Kranj
Včeraj, v soboto, so na fb strani Policijske uprave Kranj objavili sporočilo, da imajo "Čeha, s posebnim okusom za modo", ki je, kot kaže, kradel po hišah na Jezerskem, ko so bili oškodovanci doma. Kradel pa je tudi v Avstriji. Utemeljeno je osumljen vsaj štirih tatvin na območju Jezerskega. Predrznež je zdaj po odločitvi pristojnega sodišča v priporu.

Danes, v nedeljo, pa so s PU Kranj v pregledu dogodkov uradno sporočili, da je občanka v stanovanju zalotila neznanega moškega. Odtujil je oblačila in kolo, ki je bilo v kleti. "Ker je kolo poskušal zadržati zase, je oškodovanca celo udaril in mu  grozil, " so nato eno od zelo drznih Čehovih dejanj podrobneje opisali policisti.

Kranjski policisti so tujca po prijavi nato izsledili in pridržali. Sumijo, da je na območju Jezerskega izvršil vsaj štiri tatvine. S kazensko ovadbo so ga privedli na pristojno sodišče, kjer so zanj odredili pripor.

Precej stvari so, kot so policisti zapisali na facebooku, že vrnili lastnikom, za nekatere pa še iščejo lastnike. Ob objavljenih fotografijah so na fb PU Kranj zapisali, "da kakšne stvari tudi ni na sliki, ker bi vse skupaj še bol čudno zgledalo. Ne predstavljamo si ga v tangicah."

V vseh primerih so bile tatvine izvršene v stanovanjskih objektih, pri čemer je tri izvršil celo, ko so bili oškodovanci doma. Pri osumljencu gre v vseh primerih za zelo drzna ravnanja. V stanovanja je namreč vstopal z zavedanjem, da so lastniki doma in kljub tej okoliščini pregledoval prostore ter kradel. Nekateri oškodovanci sploh niso vedeli, da so bili žrtve tatvine.

S PU Kranj so zato pozvali k izvajanju vsaj osnovnih samozaščitnih ukrepov in zaklepanju stanovanjskih blokov, stanovanj, hiš, garaž, gospodarskih poslopij itd. "Vsaka vrata doma imajo ključavnico. Prosimo, uporabljajte jo!", je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj.

Izginil tudi roza skiro

Konec tedna so sicer gorenjski policisti prejeli še več prijav kaznivih dejanj, med drugim je bilo na Zgornjem Jezerskem vlomljeno v planinsko kočo.

V Radovljici je storilec odtujil roza otroški skiro. Na Koroški Beli je bil z vozila odtujen katalizator. Na Cankarjevi ulici v Radovljici in v Cerkljah na Gorenjskem so obravnavali vloma v osebni avtomobil.

Na Cesti Cirila Tavčarja je bilo prijavljeno poškodovanje žaluzije na oknu objekta. Okoliščine kažejo, da gre za poškodbe zaradi
zračnega orožja.

V Begunjah na Gorenjskem pa je storilec z ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil.

Pridržali še dva

Škofjeloški policisti so pridržali voznika, ki je vozil kar z dvema promiloma alkohola (0,94 mg/l), radovljiški policisti pa so pridržali moškega, ki je pod vplivom alkohola kršil javni red in mir.

Medvrstniško nasilje

Policisti pa so na Gorenjskem obravnavali primer medvrstniškega nasilja najstnika nad najstnico na javnem kraju. Spor je nastal zaradi objave posnetka na družbenem omrežju. Najstnica je bila v dogodku lažje poškodovana. Policisti proti najstniku vodijo postopek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.