Gorenjska
210 ogledov

Ne razkrivajo števila obolelih zaposlenih

Novorojenček Shutterstcok
Tudi v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo (BGP) Kranj imajo nekaj zaposlenih, ki so se okužili s koronavirusom. Točne številke ne razkrivajo, gre pa za »manjše število zaposlenih, ki so oboleli za covid-19«.

Iz tajništva BGP so nam danes odgovorili, da se je manjše število njihovih zaposlenih okužilo v svojem zasebnem okolju in da »do prenosa okužbe med zaposlenimi in pacientkami ni prišlo. Vsi ti so bili, v skladu z  doktrino, umaknjeni iz procesa dela.«

Na vprašanje, ali imajo zaradi pomanjkanja kadra že kakšne težave, pa smo dobili pojasnilo, da vse dejavnosti potekajo skladno z navodili Ministrstva za zdravje in da zaenkrat opravljajo vse preventivne preglede nosečnic, porodnic in novorojenčkov. Prav tako opravljajo vse posege s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro. Če pa bi prišlo do okužbe večjega števila zaposlenih, pa bodo izvajanje programov temu primerno prilagodili.

BGP Kranj je specializirana bolnišnica za zdravstveno varstvo žensk in novorojenčkov, za specialistično zdravstveno varstvo žensk in novorojenčkov in za zdravstveno varstvo žensk na primarnem nivoju.

Po velikosti je BGP Kranj četrta največja porodnišnica v Sloveniji, pri čemer porodništvo predstavlja le tretjino njene hospitalne dejavnosti. Kranjska porodnišnica je od 28. septembra zaprta za vse obiskovalce, medtem ko je spremljevalec dovoljen le za čas poroda. Na spletni strani BGP so sporočilo o tem, da imajo eno okuženo zaposleno v porodnem bloku, objavili 30. avgusta. Tedaj so sporočili, da se je okužila v domačem okolju. Prvi testi v nadaljevanju so pokazali, da se okužba ni širila ne med zaposlenimi ne med porodnicami in novorojenčki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.