Gorenjska
2012 ogledov

Pijani voznik mladoletni osebi ponudil prevoz, potem pa ...

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Voznik je mladoletno osebo, ki ji je na Jesenicah ponudil prevoz do doma, odpeljal mimo dogovorjenega cilja.

V dobri veri, da jo bo peljal domov, se je mladoletna oseba usedla v voznikovo vozilo. Ko sta prišla mimo dogovorjenega cilja, pa voznik ni ustavil, ampak je samovoljno nadaljeval z vožnjo. Po daljšem pregovarjanju jo je vseeno pripeljal nazaj na dogovorjeno mesto, torej do doma.

Policisti so voznika kasneje izsledili. Z njim so opravili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,52 mg/l. Vozniku so zato prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njega vodijo prekrškovni postopek. Ob tem zbirajo še obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti. "Policisti opozarjamo, izogibajte se vstopanju v vozila neznancev," so ob tem poudarili na Policijski upravi Kranj.

Na PU Kranj smo vprašali, ali sta se sicer omenjena poznala, kako daleč od doma jo je peljal ter kaj bo vplivalo na to, ali ga bodo obtožili protipravnega odvzema prostosti. "Zaradi varstva osebnih podatkov in zaščite mladoletne osebe, vam na prvi dve vprašanji ne moremo odgovoriti. Na končni epilog bodo vplivale dejstva in okoliščine, ki jih bodo policisti ugotovili v predkazenskem postopku," je zapisal Janez Šuštar, vodja službe, višji samostojni policijski inšpektor.

  Črna kronika - preberite si več na naši spletni strani!  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.