Gorenjska
371 ogledov

Nedeljski rekord je bil 209 km/h

Merjenje hitrosti PU Kranj To je arhivski posnetek, fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so včeraj, v nedeljo, 9. januarja obravnavali tri prometne nesreče, od teh eno s telesnimi poškodbami v Kranju. Pri poostrenem nadzoru pa so včeraj na gorenjski avtocesti zalotili 35 prehitrih voznikov.

S Policijske uprave Kranj so v zvezi z nesrečo v Kranju navedli, da so naletno trčila tri vozila in da je bil pri tem en človek lažje poškodovan. Povzročitelj nesreče je bil pod vplivom alkohola (1,12 mg/l), brez vozniškega dovoljenja in z neregistriranim  vozilom. Okoliščine  kažejo,  da je razlog  tudi v neprilagojeni  hitrosti. To nesrečo policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje in vodijo postopek.
Kombinacija kršitve prometnih pravil in alkohola sta bila tudi razlog za sobotno prometno nesrečo v okolici Škofje Loke. Voznik je trčil v prometni znak, predrl pnevmatiko in povzročil materialno škodo. Preizkus alkoholiziranosti je voznik, ki ni bil poškodovan, odklonil. Proti njemu policisti vodijo prekrškovni postopek.

Že v petek popoldne pa je bil na Jesenicah lažje poškodovan pešec. Vanj je na prehodu za pešce trčil voznik, ki ga je spregledal. Padel je na pokrov motorja in vetrobransko steklo, zatem pa na cesto, kjer je obležal. Proti vozniku zdaj poteka prekrškovni postopek zaradi povzročitve prometne nesreče.

Izginila siva škoda

Kranjski policisti so sicer včeraj obravnavali še požar na vozilu z materialno škodo. Vozilo se je vnelo med vožnjo. Tuja krivda je izključena, so ugotovili.

V Kranju pa je bil ukraden tudi osebni avtomobil Škoda octavia/combi, 1.6 TDI, kovinsko sive barve, reg. oznak MBBH-469.

Divjaki na avtocesti

Poročali smo že, da so gorenjski policisti ta konec tedna poostreno merili hitrost na avtocesti, in sicer so v petek zalotili pet prekrškarjev, v soboto pa kar 37: med njimi je bil na odseku, kjer je omejitev 110, s 190 kilometri na uro največji divjak tujec, voznik začetnik, ki je vozil proti Karavankam.  No, včeraj, v nedeljo, je dovoljeno hitrost na gorenjski avtocesti preseglo 35 voznikov, rekorder je vozil kar 209 kilometrov na uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.