Gorenjska
2866 ogledov

Negativno presenečeni nad starejšimi

Starejši zakonski par starejša zakonca arhiv Žurnal24
Danes, v sredo, 29. septembra, so v kranjski vojašnici pričakovali 1456 starejših od 70 let, ki so bili naročeni na cepljenje s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19. A je bil obisk veliko slabši od pričakovanega, več kot polovica jih ni prišla in se tudi ni opravičila, da jih ne bo.

V osmih urah, od 7. do 15. ure, so s tretjim odmerkom cepili 641 starejših od 70 let. Le 52 se jih je opravičilo in kar 763 starejšim se ni zdelo niti opravičiti. Po drugi strani pa je na cepljenje v vojašnico prišlo 74 nenaročenih, brez prijave. In ker ni bilo gneče, so zdravstveni delavci cepili omenjene nenaročene. Skupaj so danes tako v največjem gorenjskem cepilnem centru cepili 715 ljudi s cepivom Pfizer in Moderna.

"Več kot polovica vabljenih ni prišla, kar je presenetljivo glede na načeloma disciplinirane starejše paciente. Ekipa v vojašnici je bila v pričakovanju velike udeležbe primerno dodatno okrepljena, stalno navzočih je bilo pet vzporednih cepilnih mest. Cepljenje z Janssnom je seveda ustavljeno in tako danes v Kranju niso nikogar cepili s tem cepivom," so sporočili iz službe za stike z javnostjo pri Zdravstvenem domu Kranj.

Včeraj se je z Janssnom želel cepiti vsak tretji

Počasneje od predvidenega pa poteka cepljenja tudi v Škofji Loki. Včeraj, v torek, 28. septembra, se je v TIC-u na Kidričevi cepilo 233 ljudi. Polovica je bila naročenih na drugi odmerek, polovica pa se je cepila prvič. Vsak tretji je želel cepivo Janssen. Z današnjim dnem pa je, kot je znano, cepljenje z omenjenim cepivom zaradi tragične smrti 20-letne ženske v UKC Ljubljana začasno ustavljeno.

Jutri, v četrtek, v Kranju odprto cepljenje

Jutri, 30. septembra, bo v kranjski vojašnici spet odprto cepljenje, na voljo bodo cepiva Pfizer, Moderna in AstraZeneca. Od 13. do 14.30 bodo najprej cepili otroke, od 14.30 do 17. ure pa nenaročene odrasle.
Po danes objavljenih podatkih Sledilnika covid-19 je aktivno okuženih s covidom 342 prebivalcev Mestne občine Kranj in 196 prebivalcev občine Škofja Loka.

 

Komentarjev 6