Gorenjska
2666 ogledov

Nekdanji samski dom na Planini bo padel

Domplan
Družba Domplan iz Kranja bo 2. avgusta začela z rušenjem objekta na naslovu Planina 2 v Kranju. Objekt, predviden za rušenje, je bil v sklopu gradnje stanovanjskega naselja Planina I zgrajen leta 1951.

Objekt, takratni samski dom, bi se moral leta 1985, po sklepu Skupščine Samoupravne stanovanjske skupnosti občine Kranj, prenoviti v večstanovanjsko stavbo z 29 stanovanjskimi enotami, vendar prenova ni bila nikoli realizirana. Zaradi slabega gradbenega in funkcionalnega stanja je sedanji objekt že dlje časa zaprt, dostop do objekta pa je onemogočen in zavarovan z gradbiščno ograjo. Rušenje in odstranjevanje objekta se bo začelo 2. avgusta in bo predvidoma zaključeno do konca meseca. »Poskrbljeno bo, da bo rušenje in odstranjevanje čim manj moteče za stanovalce sosednjih objektov in okolice,« so ob tem sporočili iz Domplana.

Jeseni bodo na mestu odstranjenega objekta začela graditi večstanovanjski objekt z oskrbovanimi stanovanji in pripadajočimi skupnimi prostori. Lega in gabariti objekta bodo sledili obstoječemu, porušenemu objektu. Objekt bo imel kletno etažo, namenjeno parkiranju, pritličje in štiri nadstropja. V pritličju in zgornjih etažah bo na voljo 34 stanovanj, tipološko različnih velikosti. V pritličju bo tudi lokal, namenjen storitveni dejavnosti.

Vsa stanovanja, ki so orientirana na jugovzhodno stran, bodo imela pripadajoče balkone, stanovanja na severozahodnem delu pa lože. V zgornji etaži bo poleg stanovanjskih enot tudi večji skupni prostor s teraso, namenjen druženju in rekreaciji. Zunanje površine ob objektu bodo urejene kot odprt večnamenski prostor s pripadajočo urbano opremo, površine, ki niso namenjene prometnim in manipulativnim površinam pa bodo zatravljene in hortikulturno urejene.

 | Avtor: Domplan Domplan

Komentarjev 3
  • malarin 06:49 31.julij 2021.

    Lahko, bi počasi pohiteli . . .

  • Charles_Segura 14:06 30.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦