Gorenjska
4761 ogledov

Nemec padel z viadukta, Nizozemec ponoči plaval

Novice: Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
Ponoči, bilo je okoli pol treh, je z viadukta Podmežakla na gorenjski avtocesti padel tujec in se poškodoval. Kot številni drugi je obtičal v zastoju pred Karavankami, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Večina gorenjske avtoceste je tam na višjih stebrih. Okoliščine kažejo, da je moški, državljan Nemčije, prestopil ogrado, ne da bi preveril, ali je varno. Stopil je v prazno in padel v globino. Iz globeli so poškodovanega nazaj na viadukt dvignili gasilci GARS Jesenice in mu nudili prvo pomoč, nato pa so ga izročili reševalcem Nujne medicinske pomoči Jesenice. Ti so ga odpeljali na zdravljenje v zdravstveno ustanovo.

Zjutraj so ga povlekli na čoln

Za veliko skrbi pa je poskrbel tudi neodgovoren državljan Nizozemske na Bledu. Danes, v soboto, so potapljači PRS Bled in gasilci PGD Bled na Blejskem jezeru iz vode povlekli na čoln moškega, ki je ponoči plaval v jezeru. Prepeljali so ga do obale in izročili policiji, so navedli na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj, je pojasnil, da je "policija obravnavala prijavo pogrešanega, ki se dlje časa ni vrnil na obalo. Nizozemca so našli in ga opozorili na neodgovorno početje. Z njim pa je vse v redu in ni znakov kaznivega dejanja."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.