Gorenjska
3624 ogledov

Nepozabno doživetje na polno luno

Aleš Komovec
Krajevna skupnost Podblica in Zavod za turizem in kulturo Kranj ob polni luni pripravljata pohod na Jamnik.

Jamnik je ena najosupljivejših in najbolj fotografiranih razglednih točk, ne le v Mestni občini Kranj, ampak v vsej Sloveniji. Z vrha ponuja slikovit razgled na Škofjeloško hribovje, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega.

V torek, 8. novembra 2022, bo nova priložnost za to, saj organizirani pohod ob polni luni pripravljata Krajevna skupnost Podblica in Zavod za turizem in kulturo Kranj. Zbor bo ob 17.00 pri gostilni "Na Razpokah" v Nemiljah. Od tu se bodo udeleženci skupaj, predvidoma ob 17.30, odpravili po planinski poti do Jamnika.

Za parkiranje je urejeno parkirišče v Nemiljah. Startnina je 4 evre na osebo v predprodaji ter 5 evrov na osebo na dan dogodka in vključuje vodenje, topli napitek in prigrizek. Startnino je možno plačati prek spleta na www.visitkranj.com, osebno na Zavodu za turizem in kulturo Kranj ali eno uro pred začetkom pohoda pred gostilno "Na Razpokah" v Nemiljah.

»Zaradi lažje organizacije dogodka so zaželjene predprijave. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost. Svetujemo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod, in sicer naglavno svetilko, pohodne palice, rezervna oblačila. Pot je primerna za vse starostne skupine, predviden čas pohoda pa je ena ura,« ob tem še dodajajo organizatorji. V primeru slabega vremena pa bo pohod prestavljen na naslednjo polno luno, 8. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.