Gorenjska
1683 ogledov

Nesebično pomagal že podhlajenemu

ljudje ulica sprehod
S Policijske uprave Kranj so se danes v pregledu dogodkov, ki so se zgodili od petka, 19. novembra, do vključno nedelje, 21. novembra, tudi javno zahvalili občanu, ker je pomagal nemočnemu moškemu.

Kot so navedli v poročilu, je v petek Kranju moški padel zaradi slabega počutja. Podhlajen je ležal na tleh in na srečo je to opazil in mu pomagal občan. Za ponesrečenega moškega so nato poskrbeli reševalci Zdravstvenega doma Kranj.

Prav tako v petek se je v Kranju pri padcu iz plezalne stene poškodoval plezalec. Glede na zbrana obvestila se plezalec ni vpel v avtomatsko samovarovalno napravo, tuja krivda je izključena, so navedli policisti.

Včeraj, v nedeljo, pa so kranjski policisti iskali otroka, ki se je izgubil na območju Sv. Lovrenca. Našel ga je policist izven službe, ki je zaznal aktivnost policistov na terenu in se prostovoljno vključil v iskanje. Z otrokom je bilo vse v redu.

Policisti so obravnavali štiri prijave uporabe pirotehnike na javnem kraju, in sicer po dvakrat v Cerkljah na Gorenjskem in Ulici Rudija Papeža v Kranju. Ker so bili vpleteni mladoletniki, policija poziva starše, naj otroke naučijo pravilnih ravnanj.

V Kranju je neznanec poškodoval pnevmatike na vozilu občana. V Škofji Loki pa so bila na enak način poškodovana še tri vozila. V stanovanjske hiše so vlomili v Šutni, na Srednji Beli, v Vogljah in Šenčurju. Lastniki dveh od omenjenih hiš pogrešajo denar in zlatnino. V objekte je bilo ta konec tedna vlomljeno še v Mojstrani, Goričah in Cerkljah na Gorenjskem.

Eden se je znašal  nad voznikom avtobusa, drugi nad rediteljem v trgovini

Zelo pestre dneve imajo v teh dneh gorenjski policisti tudi zaradi epidemije. Samo ta konec tedna so obravnavali štiri prijave in prepire zaradi preverjanja pogoja PCT. V dveh primerih so policisti zaradi nedostojnega vedenja uvedli prekrškovni postopek. V enem dogodku se je občan nedostojno vedel do voznika avtobusa. V drugem je občan kršil javni red v odnosu do reditelja v trgovini. Policija ob tem opozarja, da se ukrep PCT izvaja in da pozivajo k dostojnemu vedenju in upoštevanju ukrepov za preprečevanja širjenja koronavirusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.