Gorenjska
107 ogledov

Nesreča med prehitevanjem

Hitrost števec merilnik Profimedia
Pred mostom v Praprotnem v občini Škofja Loka sta danes okoli 6. ure zjutraj trčili osebni vozili. Dva človeka sta bila poškodovana.

Kot so napisali na spletni strani Spin, so reševalcem Nujne medicinske pomoči Škofja Loka, ki so nudili pomoč ponesrečencema, pomagali tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Škofja Loka. Gasilci so tudi odklopili akumulatorja na vozilih in razsvetljevali kraj nesreče. Predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos pa je sporočil, da okoliščine kažejo, da se je nesreča zgodila med prehitevanjem.

V zadnjih 24 urah so sicer gorenjski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, od teh so bile tri prometne nesreče s telesnimi poškodami. Tako je voznik v naselju Tatinec blizu Kranja včeraj okoli 9. ure zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in se z osebnim avtomobilom prevrnil. Včeraj opoldne pa je voznica na gorenjski avtocesti pri priključku Naklo prav tako zaradi neprilagojene hitrosti trčila v odbojno ograjo in povzročila prometno nesrečo.

Poziv k umirjeni vožnji

Vsaka  peta  prometna  nesreča,  ki so jo policisti letos obravnavali na gorenjskih cestah, se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti. Ta dejavnik je tudi sicer med glavnimi vzroki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi  posledicami. S hitrostjo se običajno pojavijo še nepravilna stran in smer vožnje, nepravilna prehitevanja in neupoštevanje pravil o prednosti. Vse te nevarnosti na cestah jemljejo življenja. "Udeležence pozivamo, vozite bolj defenzivno in umirjeno," je zapisal Bojan Kos.

Na nekaterih odsekih cest pa so že skoraj zimske razmere, zlasti so nevarni ovinki. Policisti zato voznikom na Gorenjskem sporočajo, da je skrajni čas za menjavo letnih pnevmatik z zimskimi in pripravo vozila na zimo.

Policija obenem obvešča, da bo predvidoma ta konec tedna zaradi del na cesti Primskovo-Šenčur spremenjen prometni režim pri prikjučku Kranj vzhod, saj bo uvoz in izvoz v smeri Ljubljane dva dni zaprt. Več na https://fb.watch/1HiNDr7CnZ/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.