Gorenjska
11496 ogledov

Tragično: Huda nesreča na gorenjski avtocesti, v avtu zgorel voznik

Kranj vzhod, prometna nesreča, gorenjska avtocesta, 7.8.2022, voznik umrl PU Kranj Zadnja letošnja nesreča na gorenjskih cestah, v kateri je umrl udeleženec, se je zgodila 7. avgusta 2022 na avtocestnem izvozu Kranj vzhod na območju občine Šenčur.
V nedeljo, 7. avgusta, ob 19. uri in 10 minut se je na gorenjski avtocesti na Kranj vzhodu v smeri Jesenic zgodila prometna nesreča, v kateri je za posledicami hudih poškodb na kraju nesreče umrl 66-letni voznik.

S Policijske uprave Kranj so zvečer sporočili, da je udeleženo eno vozilo, na javnost pa naslovili prošnjo pričam, da se javijo policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Uprava RS za zaščito in reševanje je nato malo pred polnočjo na spletni strani objavila, da je na izvozu Kranj vzhod, občina Šenčur, osebno vozilo zapeljalo z vozišča, peljalo po odbojni ograji in pristalo na boku. Pri tem je zagorelo, ogenj se je razširil na bližnja drevesa in travo. En človek je v nesreči umrl.

Gasilci GARS Kranj in PGD Šenčur so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, pogasili goreče vozilo, drevesa in okolico, s tehničnim posegom odprli vozilo in iz njega iznesli preminulo osebo, razsvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Kranj ter pogrebni službi.

Reševalci mu niso mogli več pomagati

S PU Kranj so v ponedeljek, 8. avgusta, navedli, da je voznik zapeljal na zaviralni pas in trčil v prometni znak, zapeljal na kovinsko varovalno ograjo, od koder ga je odbilo naprej v jarek, kjer je vozilo zagorelo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Glede identitete so policisti pozneje sporočili, da gre za 66-letnika iz Grosupljega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.