Gorenjska
1166 ogledov

Nevarna tudi cesta na Stari Ljubelj

Sankanje Reuters Danes je neprimeren dan za sankanje s Starega Ljubelja.
"V gorah je velika nevarnost proženja snežnih plazov. Opozarjamo na veliko previdnost. Zaradi obilnega sneženja se je ponekod čez poti in ceste nagnilo drevje," so danes zjutraj sporočili iz Policijske uprave Kranj. Da so lavinske razmere neprimerne za obisk visokogorja, saj je mogoče pričakovati tudi spontano plazenje suhega nesprijetega snega, pa svarijo tudi iz Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica-Tržič.

Na spletni strani Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica-Tržič so danes, v nedeljo, 3. januarja, zapisali, da je splošna nevarnost proženja snežnih plazov na območju občine Tržič nad 1300 metrov velika, in sicer četrte stopnje po petstopenjski evropski lestvici.

Pod 1300 metri je nevarnost znatna, in sicer tretje stopnje, to pa velja za pobočja z naklonino nad 30 stopinj.

V soboto, 2. januarja, in v noči s sobote na nedeljo, z 2. na 3. januar, je na 1500 metrih padlo do 35 centimetrov novega snega. Višje pa je snega nekoliko več. Snežna odeja ni stabilna, na delih je napihan sneg. In tako lahko že ob manjši obremenitvi sprožimo snežni plaz. Nevarna so pobočja z naklonino nad 30 stopinj.

Servisna cesta na Zelenico nad Ljubeljem je zaprta, zaprta je tudi koča na Zelenici. Nevarnost proženja snežnih plazov pa je tudi na cesti na Stari Ljubelj, ki je pozimi priljubljeno sankališče.

Komentarjev 1
  • rospioti 10:33 04.januar 2021.

    www︎.︎Magenot︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks