Gorenjska
1176 ogledov

Neznancev ne spuščajte v stanovanje

Andrej Leban Fotografija je simbolična
Jeseniški policisti so v torek obravnavali drzno tatvino v stanovanjskem objektu.

Moški se je občanki izdajal za drugo osebo in jo spraševal o nekom tretjem. Iz stanovanja ji je medtem ukradel za nekaj sto evrov stvari. Policisti so osumljenega včeraj izsledili in ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Moški je bil zaradi kaznivih dejanj že obravnavan. »Občane pozivamo, naj bodo previdni pri stikih z neznanci in naj jih ne spuščajo v stanovanja in hiše,« pozivajo na Policijski upravi Kranj.

Ob tem so škofjeloški policisti obravnavali vlom v gradbeni zabojnik in tatvino orodja iz njega. V Hrašah pri Radovljici je bil prijavljen poskus vloma v stanovanjsko hišo, v Godešiču pa nastanek manjše škode na spomeniku, ki nima statusa kulturnega spomenika.

V gorah pa še naprej ostajajo zimske razmere, proženje plazov pa je 3. stopnje. To pomeni, da je snežna odeja na mnogih strmih pobočjih zmerno do slabo povezana. Potrebne so nekatere dodatne  izkušnje  in znanja za varno gibanje. Servisna cesta do Doma na  Zelenici ostaja zaprta  –  gre za območje, kjer je pogosto spontano proženje snežnih plazov. »Splošna nevarnost zaradi snega v gorah velja tudi v širšem kontekstu pri  gibanju na neplazovitih območjih. Zato pozivamo k previdnosti in odgovornim odločitvam,« še dodajajo na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.