Gorenjska
751 ogledov

Ni jasno, zakaj je zagorelo v kemijskem kabinetu

požar na OŠ Franceta Prešerna Kranj
1/4
GARS Kranj
Kriminalisti so danes opravili ogled kraja sinočnjega požara v Osnovni šoli Franceta Prešerna na Kidričevi cesti v Kranju. Okoliščine kažejo, da je zagorelo v prostoru za pouk kemije. Šola je danes zaprta, pouk pa bo do preklica potekal na daljavo. Začeli pa so tudi z odstranjevanjem posledic požara.

S policije so danes sporočili, da po doslej preverjenih podatkih ob začetku požara v kabinetu kemijske učilnice takrat ni bilo nikogar. Ta prostor, gre za manjše dimenzije, je uničen, zaradi ognja pa so nastale tudi termične poškodbe na sosednjih učilnicah.

Kriminalisti so pri ogledu zavarovali material, ki bo predmet nadaljnjih analiz. Zbiranje obvestil o vzroku za požar pa se tako nadaljuje, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Suma, da bi šlo za namerno dejanje, ni. Po nestrokovni oceni je nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode. Z ugotovitvami bodo kriminalisti seznanili pristojno državno tožilstvo.

Kot smo že poročali sinoči, je požar, ki so ga najprej opazili sosedje, na OŠ Franceta Prešerna izbruhnil okoli pol osme zvečer v eni od učilnic oziroma laboratoriju in se razširil na ostrešje. V več kot enourni intervenciji je sodelovalo 81 gasilcev, ki so požar pogasili, prezračili prostore, razkopali pogorišče in pregledali objekt. Evakuirali so pet ljudi, na srečo pa nihče ni bil poškodovan.

Poklicni gasilci GARS Kranj, ki so poleg petih prostovoljnih gasilskih društev PGD Kokrica, PGD Britof, PGD Kranj-Primskovo, PGD Bitnje in PGD Stražišče sodelovali v zelo zahtevni intervenciji, pa so danes na svoji spletni strani navedli, da je zaradi dima ob požaru v biološki učilnici poginilo več šolskih živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.