Gorenjska
8710 ogledov

Ni preživel padca

Planinec je zdrsnil v globel. Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Danes, v petek, 29. oktobra, se je malo po 13. uri zgodila huda gorska nesreča, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot navajajo, je planinec omahnil v globino, in sicer se je to zgodilo na poti z gore Ogradi proti planini Jezerci v Stari Fužini. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bohinj. Planinec padca ni preživel.

Pokojnega planinca je v dolino prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z združeno ekipo HNMP-GRS na Brniku in dežurnim letalcem reševalcem gorske reševalne službe. V helikopterju pa je bil tudi policist gorske policijske enote.

S Policijske uprave Kranj so pozno zvečer sporočili, da je planinec, slovenski državljan, hodil sam. Zdrsnil je čez steno in usodno padel približno 120 metrov globoko. Vremenske razmere so bile sicer na tem območju, kjer se je zgodila nesreča, ugodne, in tudi planinec je imel ustrezno planinsko opremo. Tuja krivda je po do sedaj zbranih podatkih izključena, je v obvestilu za javnost o nesreči s smrtnim izidom zapisal mag. Janez Šuštar, višji samostojni policijski inšpektor.

Bohinjski reševalci našli izgubljenega

Več sreče pa je imel sinoči alpinist, ki se je po 19. uri izgubil na poti z vrha Triglava. Kot navajajo, so ga že ponoči našli gorski reševalci GRS Bohinj in ga nepoškodovanega pospremili v dolino.

Danes reševali še dva onemogla v Trenti

Za pomoč pa sta danes popoldne zaprosila tudi dva planinca, ki sta obnemogla pod Velikim Pelcem v Trenti na območju občine Bovec. Kot navaja spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje, so bili aktivirani gorski reševalci GRS Bovec. Nepoškodovana  ju je prepeljal v dolino z vojaški helikopter skupaj z združeno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči in gorskih reševalcev na Brniku.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.