Gorenjska
2177 ogledov

Ni se strinjal, da je dvakrat pozitiven

Avto voznik Pixabay
Gorenjski policisti so letos ugotovili že 248 voženj pod vplivom alkohola, v 44 primerih pa so bili udeleženci pozitivni na hitrem testu za prepovedane droge ali pa so preizkus odklonili. Obe lastnosti, pozitiven na alkohol in droge, je imel voznik, ki so ga sinoči obravnavali v Kranju.

Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali voznika, ki je trčil v ograjo ob cesti. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,28 mg/l alkohola (kar je okoli 2,7 promila), pozitiven pa je bil tudi hitri test na prepovedane droge. Zaradi nestrinjanja z rezultati mu je bil za oboje odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Domov so ga odpeljali svojci. Zaradi prekrškov proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Povzročitelji nesreč v povprečju 1,23 promila

S Policijske uprave Kranj so navedli, da so alkoholizirani vozniki letos na Gorenjskem povzročili 24 prometnih nesreč. Povprečna stopnja alkohola pri njih je 1,23 promila. V dveh nesrečah so se udeleženci huje poškodovali, v devetih so nastale lažje poškodbe, v 13 nesrečah je nastala materialna škoda. Alkoholizirani vozniki so nesreče v polovici primerov povzročili ob neprilagojeni hitrosti vožnje.

"Pozivamo k vožnji z ničelno stopnjo alkohola in varnim dejanjem, ki so edini recept za varno udeležbo in souporabo prometih površin za vse udeležence," je napisal mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.