Gorenjska
3324 ogledov

Nič več testiranj v kranjski občinski avli

Covid-19 v Sloveniji Profimedia
Od petka se hitro testiranje v Kranju iz avle Mestne občine Kranj (MOK) seli v Globus. Avla bo od zdaj rezervirana le za cepljenje občanov.

Ker se bo cepljenje proti covidu-19 v prihodnjih dneh v Kranju povečalo, se množično izvajanje hitrih testov seli na novo lokacijo. Od petka, 26. februarja, pa vse do preklica bo testiranje na okužbo z novim koronavirusom potekalo v pritličju nekdanjega Globusa, in sicer vsak delovni dan od 9. do 12. ure z izjemo četrtka, ko se bo izvajalo v Cerkljah. Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebno izkaznico. Zdravstveni dom (ZD) Kranj, ki izvaja množično testiranje, poudarja, da so hitri testi namenjeni osebam brez simptomov, tisti s simptomi pa naj se obrnejo na osebnega zdravnika.

Cepljenje proti covidu-19 se bo še naprej izvajalo v avli MOK. Pogostost cepljenja bo odvisna od količine cepiva, ki jo bo prejemal ZD Kranj. Ta teden so s cepljenjem začeli že včeraj, ko so cepili zdravstveno osebje. »Popoldne smo cepili tudi občane, starejše od 80 let. Enako velja za četrtek in petek. Če nam kaj cepiva ostaja, potem pokličemo naslednje na spisku, ki jih imamo,« je za TV Slovenija povedala direktorica Lili Gantar Žura. Kot je še dodala, bodo vso cepivo, ki so ga dobili, tudi porabili. Še naprej zbirajo tudi prijave preko spletnega obrazca. Doslej se je v Kranju na cepljenje prijavilo več kot 17.000 ljudi.

Tako pri cepljenju kot testiranju je nujno upoštevanje zaščitnih ukrepov, predvsem varnostne razdalje in razkuževanja rok, obvezno je tudi nošenje zaščitne maske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.