Gorenjska
1103 ogledov

Niti mrliškim vežicam ni prizanesel

policija, luči Profimedia Policijske luči.
S Policijske uprave Kranj so danes, v nedeljo, 26. februarja, v pregledu dogodkov, ki so se zgodili v minulih 48 urah na Gorenjskem, med drugim izpostavili tatvini, najdbo neeksplodiranega ubojnega sredstva in več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vinjeni vozniki. Zadnja prometna nesreča, na srečo je trpela le pločevina, se je zgodila v noči s sobote na nedeljo na Jezerskem.

Blejski policisti so se v petek ukvarjali z dvema tatvinama. Neznanec je v noči s četrtka na petek ukradel bakreno pločevino s streh mrliških vežic in s tem lastnika oškodoval v vrednosti do 10 tisoč evrov, medtem ko je še en neznanec v petek med 12.30 in 14.30 s smučišča odnesel smuči Elan, Amphibio Waveflex, dolžine 168 cm, bele barve.

Poškodovane tri: dve voznici in ena sopotnica

V petek popoldne se je 28-letna voznica zaradi prekratke varnostne zaletela v avtomobil voznice, ki je vozila pred njo, ta pa je nato trčil v avtomobil voznika, ki je bil zadnji v stoječi koloni. Lažje poškodovano voznico udeleženko so z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveno ustanovo.
Okoli 22. ure pa se je v petek zgodila nesreča še na Savski Loki v Kranju. 59-letnik je vozil avto iz Drulovke proti  železniški  postaji, zapeljal na avtobusno postajališče in nato začel polkrožno obračati, pri tem pa je trčil v avtomobil 32-letnika, ki je vozil v isto smer kot on. V trčenju je bila telesno poškodovala sopotnica v avtomobilu 32-letnega voznika, ki so jo z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti so ugotovili, da sta oba voznika vozila pod vplivom alkohola, 59-letnik voznik (0,31 mg/l) in  32-letni voznik  (0,35  mg/l). Za povzročitelja nesreče tako vodijo policisti postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, medtem ko so policisti 32-letnemu vozniku zaradi vožnje pod vplivom alkohola napisali plačilni nalog.
V soboto okoli 19. ure je 18-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča, trčila v drevo in se pri tem lažje telesno poškodovala. Kranjski policisti zdaj vodijo prekrškovni postopek.

Povzročiteljica trezna, voznik začetnik pa ne

Zgodili sta se še dve prometni nesreči, v katerih je na srečo nastala le materialna škoda.
V petek malo pred 20. uro je 25-letna voznica na območju Srednje vasi pri Šenčurju, izsilila prednost  22-letnemu vozniku in z avtomobilom trčila v njegov avtomobil.  22-letni voznik začetnik je bil pod vplivom alkohola (0,22  mg/l). Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek, medtem ko so vozniku izdali plačilni nalog.
Na Zgornjem Jezerskem je danes ponoči, bilo je malo čez polnoč, 20-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in se z avtomobilom prevrnil na streho. Na kraju so mu pomoč nudili tudi gasilci GARS Kranj, ki so zavarovali kraj dogodka in vozilo izvlekli nazaj na vozišče. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

V strugi Save našli mino iz 2. svetovne vojne

Včeraj, v soboto okoli 14. ure, so v strugi reke Save pri gradbenih delih mostu na Ljubljanski cesti v Kranju našli neeksplodirano protipehotno mino iz 2. svetovne vojne. Strokovno usposobljeni delavci Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so mino odstranili in na varni lokaciji uničili, medtem ko so policisti zavarovali kraj najdbe. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.