Gorenjska
572 ogledov

Niz požarov ob gorenjski železniški progi

gorenjska železniška proga M. Ha. Gorenjska železniška proga.
Ob železniški progi med Ljubljano in Kranjem je danes popoldne malo čez 14. uro na več lokacijah gorela suha trava. Okoliščine kažejo, da je bil vir ognja iskrenje pri vožnji vlaka, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Za nekaj časa je bil ustavljen železniški promet.


Na območju Ljubljane so številne požare gasili poklicni gasilci Gasilske brigade Ljubljana in prostovoljna društva, na območju Medvod so prav tako gasila prostovoljna gasilska društva.

Na območju občine Škofje Loke je gorelo ob železniški progi ob krajih Sveti Duh, Virmaše in Reteče in požare so pogasili gasilci PGD Škofja Loka, Virmaše Sv. Duh, Godešič in Reteče - Gorenja vas. V Žabnici v Mestni občini Kranj so požar ob železniški progi pogasili poklicni gasilci GARS Kranj in prostovoljni gasilci PGD Žabnica.

Na območju Kranja pa so policisti 23. marca obravnavali dimniški požar brez nastanka škode in kurjenje vej v okolju brez ogrožanja okolice. O zadnjem dogodku policisti še zbirajo obvestila.

Razglašena je velika požarna ogroženost. To pa pomeni, da že majhen vir ognja (vžigalica, cigaretni ogorek, pepel, …) povzroči požar. Požar se zelo hitro širi po travnikih in gozdu.

Pokvaril se je bojler

Malo pred 19. uro je zaradi okvare zagorelo še v kurilnici zasebnega objekta v Križah v občini Tržič. Gasilci GARS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču, Križe in Tržič so pogasili električni bojler, prezračili prostor in pregledali okolico s termovizijsko kamero.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.