Gorenjska
516 ogledov

Nočni klicatelj ni bil ogrožen

Podvin, semafor, križišče, PU Kranj Številni vozniki v Podvinu kar spregledajo, da semafor spet deluje.
Neki občan na Gorenjskem je imel očitno zelo težko noč. Kot so danes sporočili s PU Kranj, je moški ponoči v nekaj urah večkrat neupravičeno klical na interventno številko 113 in to kljub opozorilom, da zlorablja klic.

Omenjeni nočni klicatelj je bil tudi žaljiv in nesramen. Policisti na kraju pa niso ugotovili njegove ogroženosti, niti nobenih drugih okoliščin, zaradi katerih bi bilo potrebno posredovanje ali ukrepanje policije. Proti moškemu tako poteka postopek. Zloraba klica v sili je prepovedana, so opozorili s PU Kranj.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali še devet prometnih nesreč, od teh eno s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v Kranju. V Kranju je voznik zaradi nepravilnega premika pri zapuščanju avtobusnega postajališča trčil v drugo vozilo in povzročil prometno nesrečo. V nesreči je bila udeleženka nesreče lažje poškodovana. Policisti proti vozniku vodijo prekrškovni postopek.

Po nesreči je treba ostati na kraju

Na parkirišču pod Krvavcem so policisti včeraj obravnavali prijavo trčenja drugega vozila s poškodovanje in nenudenjem podatkov. V Planici pa je neznani voznik trčil v zapornico in kar odpeljal s kraja.
Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče ostati na kraju prometne nesreče z materialno škodo toliko časa, kolikor je potrebno, da drugi udeleženci dobijo podatke, in izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči, oziroma osebi, ki ji je povzročena škoda, pa je ni na kraju nesreče, posredovati svoje osebne podatke. Za prekršek je predpisana globa v znesku 500 evrov.

Odvadili so se semaforja v Podvinu

Na stari glavni cesti Brezje–Črnivec–Radovljica je v Podvinu semaforizirano križišče po daljšem času znova normalno v funkciji. Vozniki so se semaforja  očitno odvadili, kajti policisti opažajo, da veliko voznikov tam vozi kar v rdečo luč, zaradi česar se povečuje tveganje za prometne nesreče.
"Semafor na križišču v Podvinu znova deluje in ga je potrebno upoštevati. Policisti bodo stanje prometa v prihodnje še večkrat kontrolirali in sprva ravnali predvsem preventivno," so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.