Gorenjska
1385 ogledov

Nočno prevračanje po travniku

prometna nesreča, Škofja Loka, prevračanje po travniku PU Kranj Sinoči blizu naselja Vešter na območju občine Škofja Loka.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče, od teh eno s telesnimi poškodbami ter dve s pobegom.

Sinoči, bilo je okoli pol desete zvečer, se je pri Škofji Loki oziroma blizu naselja Vešter na cesti Škofja Loka–Železniki zgodila prometna nesreča. Voznik je s potniki zaradi nepravilne vožnje zapeljal s ceste in se po prevračanju ustavil na  travniku pod cesto.  Voznik se je po podatkih policije lažje poškodoval. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na osebnem vozilu, navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.
S Policijske uprave Kranj ob tej nesreči opozarjajo, da na cesti nismo sami in pozivajo k previdnosti in odgovornosti.

Pobegnila po nesreči

Na Gorenjskem sta se včeraj zgodili tudi dve prometni nesreči s pobegom. Prva je bila na Jesenicah, kjer je tovorno vozilo poškodovalo ograjo, druga pa v Bohinjski Češnjici, kjer je tovorno vozilo poškodovalo objekt. "Po prometni nesreči mora vsak udeleženec prometne nesreče ustaviti vozilo in izpolniti obveznosti iz naslova pomoči, obveščanja, zavarovanja kraja in nudenja podatkov," opozarja policija.

Kar 20 prehitrih na avtocesti, šest v naselju

Danes poteka poostren nadzor hitrosti. Gre za vseslovensko akcijo ob že dlje časa trajajočem povečanju nadzora cestnega prometa, ki je usmerjen zlasti v ugotavljanje najbolj pogostih in problematičnih dejavnikov najhujših prometnih nesreč. To so predvsem hitrost, alkohol, droge, telefon, varnostni pas, nevarna prehitevanja, izsiljevanja prednosti, varnostno razdaljo ter stran in smer vožnje.
Včeraj so gorenjski prometni policisti obravnavali voznika, ki je po kranjski obvoznici, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, v jutranji konici vozil s hitrostjo kar 98 kilometrov na uro. Bil je eden od šestih prehitrih voznikov v naselju. Še 20 prehitrih voznikov so policisti obravnavali na gorenjski avtocesti.

Komentarjev 1
  • Mildred_Smith 13:57 03.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎