Gorenjska
1866 ogledov

Non-stop brnita helikopterja

Helikopter SV Egon Cokan/Policija Helikopter SV. Fotografija je simbolična.
V teh dneh se na Gorenjskem vrstijo nesreče, v katerih posredujeta bodisi vojaški bodisi policijski helikopter. Danes, 2. aprila, je že ob pol devetih zjutraj posredoval vojaški na pobočju Begunjščice.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so danes zapisali, da se je zjutraj na južnem pobočju Begunjščice poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Radovljica so s pomočjo dežurne ekipe HeNMP na Brniku in helikopterjem Slovenske vojske oskrbeli poškodovano planinko in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Včeraj blizu poldneva pa se je nad Martuljškimi slapovi v občini Kranjska Gora poškodovala turna smučarka. Reševali so kranjskogorski gorski reševalci in ekipa s policijskim helikopterjem. Odpeljali so jo v UKC Ljubljana. Padla je med smučanjem na strmem pobočju, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Ob tem pa pozvali vse, tako smučarje kot planince, naj bodo v gorah v teh dneh previdni.

V Davči v občini Železniki se je včeraj okoli 16. ure pri padcu s konja poškodovala občanka. Tuja krivda je izključena, so navedli policisti. Poškodovano so na kraju nesreče oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka, v UKC Ljubljana pa jo je odpeljal vojaški helikopter z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

 

Komentarjev 1
  • sam1 14:23 02.april 2021.

    In tko bo vse do takrat,ko bodo ti avnturisti začeli plačevati račune intervencij-spomnim se leta nazaj,ko si je gospa na vrhu promorskega očaka zaradi utrujenosti izmislila bolečine v križu,ko jo je helikopter pripeljal v dolino,je vstala,se zahvalila in odkorakala domov......