Gorenjska
1025 ogledov

Nov dokaz, da alkohol ne sodi v promet

Vožnja in alkohol
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali kar dva težja primera.

Radovljiški  policisti  so včeraj pozno zvečer v običajni kontroli  obravnavali  voznika, ki je ob ustavitvi brez dovoljenja zapustil svoje  vozilo in kraj poskušal zapustiti. Policista sta mu to preprečila in začela  postopek,  v  katerem  je  bil  voznik  obravnavan zaradi treh vrst kršitev.  Pri sebi ni imel dokumentov, iz vozila  je  izstopil brez dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola.  Po  predpisih o javnem redu in miru je bil obravnavan zaradi nedostojnega  vedenja  in  neupoštevanja  ukrepov  policistov.  Ker  pa  je policistu  v postopku tudi grozil, bodo kriminalisti dejanje obravnavali še kot  kaznivo  dejanje.  Za prekrške je bila vozniku izrečena globa v znesku 2.191,12 eurov in izrečenih 16 kazenskih točk.

Še en daljši postopek so včeraj popoldan izvedli tudi škofjeloški policisti. Obravnavali so voznika z 0,73 mg/l alkohola, ki je z nedostojnim vedenjem in neupoštevanjem ukrepov policistov kršil tudi javni red. Policisti so ga pridržali in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski policisti ob tem opozarjajo, da so letos obravnavali 386 prometnih nesreč. »Najbolj pogost vzrok je bil nepravilen premik z vozilom. Sledijo neprilagojena hitrost, nepravilna stran oziroma smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti. Okoli 10% povzročiteljev nesreč je bilo pod vplivom alkohola. Povprečna stopnja pri njih je 1,5 promila. Ugotovljenih je bilo še preko 10.000 kršitev prometnih pravil, zaseženih 66 vozil in odrejenih preko 8.800 preizkusov alkoholiziranosti. 274 udeležencev je bilo pod vplivom alkohola, 43 pa pod vplivom prepovedanih drog ali pa so test na droge odklonili. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem v prometu,« so ob tem sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.