Gorenjska
112 ogledov

Nov parkirni režim v središču Kranja

Na nekaterih ulicah v središču Kranja se je danes spremenil parkirni režim.

Območje plačljivega parkiranja ob delavnikih po novem velja na parkirišču med večstanovanjskimi stavbami na Nazorjevi ulici 6, 8 in 10 (na fotografiji označeno z rumeno), in sicer ob delavnikih med 7. in 19. uro, medtem ko bo ob koncih tedna in praznikih parkiranje še naprej neomejeno. Do spremembe pa prihaja tudi na Nazorjevi ulici 12 (na fotografiji označeno z oranžno), kjer je odslej območje kratkotrajnega parkiranja. Tak režim velja ob delavnikih med 7. in 19. uro, ob koncih tedna in praznikih pa bo parkiranje še naprej neomejeno, prav tako ga bodo neomejeno in brezplačno lahko uporabljali imetniki parkirnih dovolilnic za stanovalce in imetniki abonmajev.

Ker gre za območje z dopustnim kratkotrajnim parkiranjem, mora voznik obvezno označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu – s parkirno uro ali z zapisom časa prihoda na listu, ki mora biti dobro viden od zunaj. V tem primeru je parkiranje dovoljeno za največ eno uro, nato je treba vozilo odpeljati. »Le pri pravilni označitvi bodo medobčinski redarji lahko ugotovili, da je parkiranje v skladu s pravili. V nasprotnem lahko skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa vozniku izrečejo globo v višini 40 evrov,« so sporočili z Mestne občine Kranj.

Na tem območju je možno pridobiti tudi parkirni abonma pri Komunali Kranj. Vlogo za mesečni abonma je treba oddati na elektronski naslov abonma@komunala-kranj.si. Občinska taksa za parkiranje v coni 2 znaša mesečno 40 evrov ali letno 400 evrov. Pogodbe za abonma prav tako pripravlja Komunala Kranj.

 | Avtor:

Kratkotrajno parkiranje še na dveh drugih lokacijah

V kratkem bo režim kratkotrajnega parkiranja veljal tudi na parkirnih mestih pred Zoisovo ulico 2 in Cesto Staneta Žagarja 19. Ob delavnikih med 7. in 19. uro bo tako možno parkiranje največ do ene ure, čas prihoda na parkirišče pa bo treba ustrezno označiti. Parkiranje ob koncih tedna in praznikih pa bo še naprej neomejeno in brezplačno.

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.