Gorenjska
154 ogledov

Nov razpis za direktorja knjižnice

Mestna knjižnica Kranj M. Ha.
Prihodnji teden, verjetno v ponedeljek ali torek, bo javno objavljen nov oziroma ponovni razpis za direktorja Mestne knjižnice Kranj, je danes za Žurnal povedala predsednica Sveta zavoda Mestne knjižnice Kranj Smiljana Volčina Slavec.

Z izbiro novega direktorja pa se že mudi, kajti 1. februarja poteče mandat sedanji direktorici Bredi Karun, ki pa se zaradi upokojitve ne bo več potegovala za vodilni položaj.  
Pred enim mesecem smo poročali o zapletih pri izbiri novega direktorja oziroma direktorice. Sedanja pomočnica direktorice Mestne knjižnice Kranj Maja Vunšek je imela podporo zaposlenih, po mnenju strokovnega sveta in mnenju sveta zavoda je bila najboljša kandidatka med štirimi prijavljenimi. A so ji nato soglasje pri imenovanju odrekli politiki. Najprej s preglasovanjem na komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (dva proti, eden za), nato pa še na seji mestnega sveta (13 proti, 12 za). Mestni svetnik Igor Velov se je pri glasovanju izločil, ker je tudi sam kandidiral za položaj direktorja knjižnice.
Očitaki so bili, da Maja Vunšek nima dovolj vodstvenih izkušenj. Predsednica sveta zavoda Smiljana Volčina Slavec je bila po seji zaradi odločitve mestnega sveta zelo razočarana, saj je prepričana, da je svet zavoda korektno opravil svoje delo in da bi bila Maja Vunšek dobra direktorica. Formalni pogoji so bili zapisani v odloku o ustanovitvi knjižnice in te so v Kranju zaradi uskladitve z zakonom spreminjali v juniju letos. Sredi oktobra je zato Smiljana Volčina Slavec napovedovala, da bo zahtevala pravno mnenje o tem, ali so se v kviazu in mestnem svetu zmotili, ker so izpostavili zahteve, ki ne držijo in jih ni v razpisu za direktorja knjižnice. No, danes pa nam je predsednica sveta zavoda povedala, da ji je pravna služba na občini razložila, da je bila taka pač večinska volja mestnega sveta. Tako so vse kandidate za direktorski položaj obvestili o neizbiri, na današnji korespondenčni seji pa se člani sveta zavoda formalno odločajo, da se javni razpis za direktorja oziroma direktorico knjižnice ponovi.

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 19:56 15.november 2020.

    člani sds , prijavite se, zdej mate šanso, služba takoj