Gorenjska
1513 ogledov

Nov veter za mestno upravo

Janez Ziherl linkedin Janez Ziherl
Kranjska mestna uprava išče novega vodjo urada za okolje in prostor.

Na Mestni občini Kranj (MOK) so pred kratkim objavili javni natečaj za novega vodjo urada za okolje in prostor. Gre za enega pomembnejših uradov na občini. Urad za okolje in prostor namreč pripravlja odloke o programih opremljanja zemljišč za gradnjo, vodi zbirke prostorskih podatkov pripravlja poročila o stanju okolja, pripravlja izračune komunalnega prispevka in vodi postopek izdaje odločb o komunalnem prispevku ter na splošno skrbi za okolje in prostor na območju mestne občine.

»Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto položajno delovno mesto, morajo izpolnjevati naslednje pogoje: univerzitetna ali najmanj visoka strokovna izobrazba s specializacijo oz. magisterijem/ druga stopnja, najmanj 7 let delovnih izkušenj, obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv (če izbrani kandidat nima opravljenega usposabljanja za imenovanje v naziv, ga mora opraviti v zakonsko določenem roku), strokovni izpit iz upravnega postopka (če izbrani kandidat nima opravljenega strokovnega izpita iz upravnega postopka, ga mora opraviti v zakonsko določenem roku), znanje uradnega jezika (visoka raven aktivnega znanja slovenščine), državljanstvo Republike Slovenije, ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev, zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti,« med drugim piše v javnem razpisu. Rok za prijavo je 5. april 2023 do 23:55.

Z mesta vodje Urada za okolje in prostor pa se sedaj poslavlja večletni vodja tega urada Janez Ziherl. Na MOK je zaposlen že več kot 15 let. »Začel sem na Uradu za okolje in prostor, potem en mandat vodil Urad direktorja, potem krajši čas Urad za gospodarstvo in gospodarske dejavnosti in sedaj dobrih 8 let kot vodja Urada za okolje in prostor,« je za Žurnal24 povedal Ziherl in dodal, da je dal odpoved in šel na drugo delovno mesto na občino Domžale. »Dozorela je odločitev, da se poskusim še kje drugje z novimi izzivi. Razlogov je lahko ogromno ali pa nič ali pa zgolj osebna potreba, da se po 15 letih premaknem še kam drugam. Sicer je bilo sodelovanje z aktualnim in prejšnjim vodstvom zelo dobro in polno izzivov,« je še dodal Ziherl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.