Gorenjska
2180 ogledov

Nov vrtec že septembra

Mestna občina Kranj intenzivno dela na izgradnji novega vrtca v Bitnjah. Gradnja bi se lahko začela že februarja in bila zaključena do septembra.

V Bitnjah si že dolgo prizadevajo, da bi zgradili nov vrtec. Sedanji je namreč premajhen in popolnoma neprimeren za današnji čas. V prejšnjem mandatu so se tako končno lotili samega projekta. Nov vrtec so nameravali zgraditi v okviru javno-zasebnega partnerstva. Takrat so na razpisu prejeli samo eno vlogo in brez projektne dokumentacije, s čimer niso mogli priti do prave vrednosti, koliko bi to javno-zasebno partnerstvo občino sploh stalo. V novem mandatu so zato preverili druge možnosti financiranja in se odločili, da občina nov vrtec zgradi sama.

 

Gradnja novega vrtca v Bitnjah naj bi stala dober milijon evrov. Občina je za projekt že pridobila sofinanciranje Eko sklada, s čimer bi pokrili večji del stroškov. Razpis za gradnjo je v zaključni fazi, dogovarjajo pa se tudi že za podpis pogodbe, ki bo takoj po pridobitvi spremembe gradbenega dovoljenja. Predvidoma naj bi bilo izdano najkasneje v roku dveh tednov. Dela naj bi se nato lahko začela predvidoma v roku 15 dni po podpisu pogodbe.

 

Predviden čas gradnje je osem mesecev. Sedanji vrtec bodo porušili in zgradi popolnoma novega s tremi oddelki in telovadnico. Otroci bodo, ko se bodo seveda spet lahko vrnili v vrtce, prerazporejeni po drugih kranjskih vrtcih. En oddelek bo razporejen v enoto pri Osnovni šoli Matije Čopa, polovični oddelek pa v enoto Sonček.

 | Avtor:

 

Kranjska občina načrtuje še druga vlaganja v vrtce

Mestna občina Kranj ima v načrtu poleg izgradnje novega vrtca v Bitnjah tudi dozidavo vrtca Kokrica, vendar še ni dokončno odločeno, ali bodo dodatni prostori namenjeni vrtcu ali šoli. Ob tem načrtujejo še energetske sanacije sedmih vrtcev. Trenutno potekajo pogajanja za izbor zasebnega partnerja. V sklopu pogajanj bodo nato pripravili končni nabor objektov in obseg sanacije v posameznemu objektu, bodisi bo šlo za celovito ali delno sanacija oziroma ureditev kotlovnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.